Ing. Alena Vitásková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2016 22:54:25

16. den kampaně – 16. 9. 2016

16. den kampaně – 16. 9. 2016

Co se seběhlo 16.9.2016

 ·        Začínám po ránu, jednání s bývalou kandidátkou do senátu-úspěšnou podnikatelkou, která má kampaň za sebou. Je otevřená a předává mi důležité zkušenosti, ale i doporučení, na koho se v kontaktní kampani obrátit.

·        Pokračuji pravidelným setkáním s potenciálními voliči v kavárně Černá hvězda na Stodolní. Přichází další dobrovolník s nabídkou pomoci informovat občany ve svém bydlišti. Přebírá si informační materiály a probíráme moji brožurku, kterou si pečlivě přečetl.

·        Velmi jsem byla překvapena jeho reakcí nad mým  závěrem brožurky. Nesouhlasí s tím, co jsem tam uvedla. A sděluje: „My vás potřebujeme tady“ a začali jsme si povídat o bezpráví, které je kolem nás. Pán je v důchodě a jeho pomoc jsem uvítala.

·        Za chvíli jednám s dalším dobrovolníkem – zapojil celou rodinu a předávají informační materiály zase ve svém bydlišti. Je to neskutečné a mám radost, že lidé mají zájem mi pomoci.

·        Druhý den se mi ozývá a požaduje dodání dalších materiálů, protože je o ně u nich v městské části Ostravy velký zájem. Materiál urychleně dodáváme, chci, aby občané měli dostatek informací pro své rozhodování v případě, že k volbám půjdou.

·        Čas pro pravidelné schůzky s voliči končí a já se jedu připravit na diskuzi s občany v Nové Bělé a Staré Bělé.

·        V Nové Bělé neměl o setkání nikdo zájem. Obávám se, že nebyla zvolena vhodná hodina. Po kávě v místní restauraci se vydáváme na další místo a to do Staré Bělé. Zde se diskuze rozjela na plné obrátky. Někteří si chtějí popovídat sami, jiní ve skupince. Absolvuji dle přání potenciálních voličů.

·        Jsme v časové tísni, čeká nás diskuse s občany ve Vítkovicích. Již mi volají – je plný sál a začíná beseda, kterou vede předseda strany Úsvit-Národní koalice pan Lidinský na téma: „Jak se bránit teroristickému útoku“.

·        Přijíždím s velkým zpožděním. Diskuze je v plném proudu, je bouřlivá. Hbitě se zapojuji a po přednášce a zodpovězení dotazů, které se týkají vesměs blackoutu, ale i jiných problémů kolem energetiky se těším na volební guláš, který byl vynikající.

·        Dále diskutujeme s účastníky setkání – jsou zde podnikatelé, důchodci, zaměstnanci různých firem. Slyším znechucení z tradičních  stran, nedůvěra v politiky a to co slýchávám na ostatních setkáních.

·        Vysvětluji můj volební program. 7 dnů má týden, 7 bodů má můj volební program a byla jsem vylosována do voleb jako číslo 7. Aby těch sedmiček nebylo málo, tak můj volební obvod je 70.

·        Všichni přejí úspěch ve volbách, stmívá se odjíždíme domů

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama