Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2016 6:13:40

Knihovna v Berouně završila oslavy 120 let

Knihovna v Berouně završila oslavy 120 let

V sobotu 17. září vyvrcholily oslavy 120. výročí Městské knihovny Beroun.

V sobotu 17. září vyvrcholily oslavy 120. výročí Městské knihovny Beroun.

„Knihovny již dávno neplní jen funkci půjčovny knížek, mají roli společenskou, sociální, kulturní, na stovkách obcí jsou jediným místem setkávání. 120 let zdejší knihovny zahrnuje řadu generací. Že knihovna přežila i těžší chvíle a nadále se rozvíjí, je nejen potvrzením její důležitosti, ale i oceněním práce všech pracovníků,“ sdělil radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek, který oslavy navštívil.

Historie knihovny sahá do roku 1896, kdy vznikl spolek „Museum a veřejná knihovna v Berouně“. Už v roce 1899 se začalo s půjčováním knih.

Dnes knihovna pořádá řadu akcí pro školy i veřejnost. Pravidelně se tu konají kulturní a vzdělávací akce jako jsou besedy a přednášky, výstavy, vernisáže, hudební vystoupení, promítání a festivaly a další akce pro děti.

Knihovna se zapojuje i do celostátních akcí na podporu čtenářství, do Března – měsíce čtenářů, do Noci s Andersenem, Týdne čtení dětem i Týdne knihoven nebo Dne pro dětskou knihu.

Na oslavě po slavnostním zahájení vystoupili žáci Soukromé základní umělecké školy Dr. Lidinské, vyhlášena byla i výtvarná soutěž Knihovna mých snů. Pro menší děti pak následovala beseda s Danielou Krolupperovou. Děti se mohly zabavit i výtvarnými dílničkami nebo dětským koutkem. Program byl obohacen i představením tvorby dětské tvůrčí dílny Animatěj, knihou a hračkou Emušáci i autorským čtením Jiřího Hájíčka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama