ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2016 15:07:46

Hašek a Celý otevřeli společně patnáctý Senior Point v Jihomoravském kraji

Hašek a Celý otevřeli společně patnáctý Senior Point v Jihomoravském kraji

Kontaktní místo pro seniory – Senior Point - bylo otevřeno v úterý 13. září 2016 v Boskovicích v prostorách Městského úřadu. Symbolicky jej otevřeli spolu s představiteli města hejtman Michal Hašek a jeho náměstek Roman Celý.

 



„Dlouhodobě v koalici sociálních a křesťanských demokratů akcentujeme rodinnou politiku. Jsme region, kde si vážíme našich rodičů a prarodičů. Už v roce 2011 jsme otevřením prvního Senior Pointu v Brně na Mendlově náměstí zahájili nekončící proces domluvy s místními samosprávami a zpřístupnění takovýchto míst v různých částech kraje. Ve spojení se Senior pasy a Rodinnými pasy jsou to projekty, které u nás děláme jako konkrétní věci v rámci prorodinné politiky. Chci popřát, aby boskovický Senior Point sloužil stejně dobře jako těch čtrnáct ostatních na území Jihomoravského kraje,“ řekl hejtman Michal Hašek.

„Senior Point je konkrétním příkladem, jak spolupracuje kraj, města a neziskové organizace. Jde o semínko, které společně zasazujeme v jednotlivých částech našeho kraje a jsme také jediný kraj v České republice, který má rodinnou politiku vyčleněnou zcela samostatně. To nám dává možnost více se soustředit nejenom na sociální problémy, ale daleko víc akcentovat věci, jako jsou mezigenerační vztahy. Přál bych tomuto Senior Pointu, Boskovicím, aby to semínko rostlo, aby se z něho stal košatý strom, který bude poskytovat stín všem, kteří zde zavítají,“ řekl náměstek hejtmana Roman Celý.

Bezbariérové prostory byly k tomuto účelu zrekonstruované v rámci rodinné politiky, kterou ve městě Boskovice zaštiťuje místostarostka Jaromíra Vítková, předsedkyně Komise Rady Jihomoravského kraje pro sociální věci a rodinu. „Jde o místo, kde se mohou senioři setkávat se svými vrstevníky a řešit problémy, vyhledávat informace, předávat si rady a zkušenosti,“ uvedla Jaromíra Vítková. Projekt se uskutečnil i díky využití krajského dotačního programu „Podpora rodinné politiky na úrovni obcí pro rok 2016“. Senior Point v Boskovicích je patnáctým podobným zařízením na jihu Moravy. Otevřen bude vždy ve středu od 9 do 15 hodin.

Více o projektu najdete na http://www.seniorpointy.cz/stranky/  .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama