JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2016 19:59:00

Ministr Ťok chce zřejmě místo silnic tankodromy

Ministr Ťok chce zřejmě místo silnic tankodromy

Plán ministra dopravy Dana Ťoka, který veřejně uvedl, že kraje nedostanou na opravu silnic nižších tříd v příštím roce žádné finanční prostředky, silně znepokojil hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, který jej považuje za absurdní.

„Vůbec nechápu, jak na takovou věc mohl ministr Ťok přijít a čeho tím chce dosáhnout,“ uvedl hejtman Netolický. Pardubický kraj si podle něj zaslouží rovnoměrný rozvoj a k tomu je dobrý stav komunikací II. a III. třídy naprosto nezbytný. „Naprosto odmítám, aby lidé bydlící v odlehlejších regionech byli odsouváni na vedlejší kolej. Jestli si pan ministr myslí, že lidem na venkově k životu stačí rozbité silnice, tak se zásadně mýlí,“ zdůraznil hejtman.

Podle Netolického je naopak rozvoj dopravní infrastruktury nutnou podmínkou k tomu, aby se kraj mohl rozvíjet a přicházeli investoři, kteří nabídnou nová pracovní místa. „Zároveň jde pochopitelně i o turistický ruch, ale především je to naprostá podpásovka vůči těm občanům, kteří po silnicích nižších tříd jezdí každý den. Jestli pan ministr svou práci nezvládá, tak by měl odstoupit,“ dodal hejtman Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama