Ing. Radek Lacko

  • ANO 2011
  • Praha 4
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2016 12:30:00

Jak se dospívající mohou vyjádřit k tomu, o čem dospělí mají strach hovořit...

Jak se dospívající mohou vyjádřit k tomu, o čem dospělí mají strach hovořit...

Radní Radek Lacko se v Rezidenci primátorky setkal s vítězi amatérské filmové soutěže pro žáky pražských základních a středních škol Antifetfest. Soutěž pořádá hlavní město Praha společně s městskými částmi a Centrem sociálních služeb Praha.

Letos se konal již její devátý ročník.

Do soutěže bylo celkově přihlášeno 49 filmů, na kterých se podílelo 188 žáků  z pražských základních a středních škol ze sedmi městských částí.


„Velmi mě překvapila profesionalita natočených snímků a to, že někteří z Vás jsou schopni napsat scénář, zároveň film režírovat, složit hudbu a nakonec i ztvárnit jednu z rolí. Možná jste se v některé z těchto profesí našli a nasměrovalo vás to na vaši budoucí dráhu a je tak docela možné, že jsou zde mezi námi budoucí špičkoví režiséři, herci, kameramani nebo scénáristi. Budu rád, pokud zůstanete Antifetfestu věrní a přispějete do desátého jubilejního ročníku dalšími filmovými snímky. Těším se na ně,“ uvedl při setkání s mladými tvůrci radní hl. m. Prahy Radek Lacko.

Tématem filmů je rizikové chování jako šikana, sebepoškozování, poruchy příjmu potravy, závislost na drogách, záškoláctví, rasismus, xenofobie a další nežádoucí společenské jevy. „Festival považuji za zcela příkladnou platformu, jak se dospívající mohou otevřeně a odvážně vyjadřovat i ke zcela zásadním věcem, o nichž se dospělí často bojí hovořit. Věřte mi, že pro nás dospělé je váš pohled na rizikové chování opravdu velmi důležitý,“ dodal radní Lacko.

Všechny filmy přihlášené do soutěže je možné shlédnout na www.antifetfest.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama