Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2016 19:00:42

Prezident Zeman podpořil Trumpa, zatímco Sobotka Clintonovou z řad „jestřábů“

Prezident Zeman podpořil Trumpa, zatímco Sobotka Clintonovou z řad „jestřábů“

Je pozitivní, že máme prezidenta, který se nebojí říct svůj názor. Například to, že veřejně podpořil republikánského kandidáta Donalda Trumpa.

Názory Donalda Trumpa jsou prezidentovi Zemanovi bližší, než názory protikandidátky Hillary Clintonové. Konkrétně se jedná o názory na migraci a boj proti Islámskému státu.

Mimochodem, že premiér Sobotka podpořil v amerických prezidentských volbách Clintonovou, která se řadí k jestřábům, vypovídá cosi o jeho charakteru. Mimochodem, je zarážející, že předsedovi vlády Sobotkovi nevadí u Hillary Clintonové, že se podílela na destabilizace Sýrie či Lybie. A také je nutné zdůraznit, že Clintonová se netají tím, že by vojensky intervenovala v různých státech po celém světě. Není se čemu divit, neboť Hillary Clintonová, jak jsem již uvedl, se řadí k takzvaným jestřábům, kteří chtějí mít z USA „světového četníka“.

Samozřejmě, že premiér Sobotka může na veřejnosti vyslovit své názory. Ale někdo by měl alespoň decentně předsedu vlády poučit o tom, v jakém nebezpečí by se ocitla hlavně Evropa, kdyby se Clintonová stala prezidentkou Spojených států.

V aktuální politické situaci USA ztrácejí světový vliv. Názorným příkladem je Sýrie, ve které Rusko mistrně převzalo klíčovou úlohu a syrský konflikt vede k deeskalaci. Je nad míru jasné, že pokud v amerických volbách zvítězí kandidát z řad takzvaných jestřábů, USA budou Rusko razantně tlačit do pomyslného kouta. To by znamenalo další zvyšování napětí mezi zmíněnými velmocemi. A my, coby člen NATO, bychom bohužel těžko zůstali jen v roli pozorovatele.

Jakkoli dopadnou volby v USA, jedno je jasné. Evropa, ale i celý svět se změní. Havní je, zda-li se věci změní mírovou, či válečnou cestou.

Petr Cvalín, člen Krajského výboru KSČM Plzeňského kraje a kandidát do Zastupitelstva Plzeňského kraje.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama