Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2016 8:44:57

Mělnické muzeum se zapojuje do protidrogových aktivit

Mělnické muzeum se zapojuje do protidrogových aktivit

Ve velkém sále Regionálního muzea v Mělníku byla ve čtvrtek 22. září zahájena netradiční výstava „Bílá temnota. Drogy. Cesta tam a zpět.“

Ve velkém sále Regionálního muzea v Mělníku byla ve čtvrtek 22. září zahájena netradiční výstava „Bílá temnota. Drogy. Cesta tam a zpět.“

„Musím se přiznat, že se bojím. Ne o tuto výstavu, ale o mladou generaci. Zažil jsem klidné dětství i dospívání, nesetkal se s drogami. A teď máme mnozí děti, které přicházejí do rizikového věku. Tato výstava s doprovodným programem návštěvníkům může pomoci nejen argumenty, ale i psychicky, působí velice silně. Pokud bude takovýchto výstav více, určitě se budu bát méně…“, podělil se o zážitek s výstavou radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Výstavu přišel zahájit i starosta města Mělník Ctirad Mikeš spolu s dalšími představiteli města, šéf protidrogové centrály Jakub Frydrych a zástupci dotčených policejních složek. 

Ve velkém sále jsou k vidění výstražné plakáty, různé předměty související s drogovou problematikou, autentické scény ze života drogově závislého, nechybí ani rakev.  Při vernisáži zazněl i emotivní příběh s otevřeným koncem, příběh dívky, která se dostala do drogové závislosti. Příběh dokreslilo i tematické baletní vystoupení.

Výstava z cyklu sociálně preventivních projektů je dalším z výsledků dlouhodobé spolupráce muzea s Programem prevence kriminality Města Mělníka.

Hlavní výstava je doplněna o vzdělávací programy pro školy, navazovat na ní bude i výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ Mělník pod vedením Ireny Wenkeové „Drogy. Cesta do pekel…“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama