ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2016 13:01:15

Litoměřický odborný seminář

Litoměřický odborný seminář

Střípky z Litoměřického odborného semináře, který proběhl 24.9.2016

 V sobotu dne 24. září proběhl již 2. ročník Litoměřického odborného semináře, který opět nabídl řadu zajímavých řečníků.

Prof. Peter Staněk - ekonom a člen SAV se věnoval Industry 4.0 a její vazby na vývoj celé společnosti. Dále upozornil na mnohá rizika, která z této změny vyplývají. Např. zvýšení kontroly každého jednotlivce, nárůst nezaměstnanosti na 50 i více %, ale vzpomenul i řadu výhod z této změny vyplývajících.

Europoslankyně Ing. Kateřina Konečná rozebrala aktuální situaci v Bruselu a neakceschopnost EU. Varovala před přijetím CETA, která obsahuje stejně nebezpečná ustanovení jako TTIP.

Doc. Ilona Švihlíková nám jasně ukázala jak jsme se stali kolonií, kam jsme došli, ale i navrhla konkrétní možnosti zlepšení situace.

Spisovatelka Lenka Procházková si připravila krásný projev, kde shrnula současný stav společnosti a vyzývá k návratu k naším historickým kořenům.

Dr. Luboš Blaha - poslanec SMER, který sám sebe nazývá Marxistou, kritizoval dnešní falešné levičáctví a tzv. Evropské hodnoty... Je třeba se zabývat skutečnými problémy lidí a ne jen právy menšin a zvířat...

Pplk. Ivan Kratochvíl připomenul hrozbu války NATO vs RUSKO, jejímu vypuknutí zatím brání jenom nechuť obyvatelstva jít bojovat. Vyslovil domněnku, že to je ten důvod, proč k nám proudí tisíce migrantů z jihu. Ti by mohli sehrát roli pěšáků výměnou za občanství EU a další výhody.

Celou akci odstartoval hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který zhodnotil situaci v kraji a představil plány do blízké budoucnosti.

Byla probrána spousta témat, zodpovězeno mnoho dotazů z publika. Jako červená nit se však seminářem táhly otázky národní identity, proč ČR vůbec existuje, kam máme směřovat dál?

Také byl minutou ticha vzpomenut M. Ransdof, který vystoupil na prvním ročníku.

Celá akce trvala téměř 6 hodin. Byla probrána spousta témat, zodpovězeno mnoho dotazů z publika. Hned jak bude videozáznam, budu Vás informovat.

Petr Bureš


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama