Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2016 23:57:26

Senátorka Eva Syková obdržela Řád Elišky Přemyslovny

Senátorka Eva Syková obdržela Řád Elišky Přemyslovny

Nadační fond Elišky Přemyslovny udělil senátorce za Prahu 4, prof. MUDr. Evě Sykové, DrSc. (nezávislá, zvol. za ČSSD), Řád Elišky Přemyslovny. Slavnostní předání se konalo v pátek 23. září 2016 ve Státních aktech Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Kromě senátorky Sykové řád obdržela například ministryně školství Kateřina Valachová, předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková, generální ředitelka Národního památkového ústavu Naděžda Goryczková a dalších 17 osobností z řad společensky aktivních žen působících zejména v oblasti politiky, kultury a sociální péče.
 
Řád Elišky Přemyslovny je výlučně ženským řádem, který od roku 2015 uděluje Nadační fond Elišky Přemyslovny jako výraz ocenění za zásluhy v oblasti charity, podpory církví, kultury, umění, sportu, výchovy, školství a dalších oborech společenského života, případně za hrdinské či jiné výjimečné činy. Návrhy na udělení řádu předkládají společenské instituce, organizace či jednotlivci prezidentu Nadačního fondu Elišky Přemyslovny.

„Rozhodnutí udělit mi řád, který nese jméno české královny, jíž si opravdu vážím, mne velmi potěšilo a povzbudilo mne k tomu, abych nadále snažila – tak jako Eliška – prospět této zemi“, uvedla ke svému ocenění senátorka Eva Syková. S Eliškou Přemyslovnou se senátorka cítí být osobně spřízněna: „Obě jsme setkaly s velkým nepochopením a společenskou ostrakizací. Ona se s tím musela potýkat téměř po celý svůj život. Je pro mne proto velkým vzorem. A myslím si, že by měla být vzorem pro nás všechny“. Také z tohoto důvodu senátorku Sykovou mrzí, že se přes kladný postoj Senátu zatím bohužel nepodařilo schválit 14. květen jako společný významný den Karla IV. i Elišky Přemyslovny.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama