ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2016 10:12:00

Jsem rád, že mladým lidem není lhostejné prostředí, ve kterém žijeme

Jsem rád, že mladým lidem není lhostejné prostředí, ve kterém žijeme

Mladí badatelé v oblasti životního prostředí obdrží cenu z rukou hejtmana kraje. V Opavě se koná konference Envofórum.

Mladé badatele v oblasti životního prostředí ve čtvrtek 29. září slavnostně ocení hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. V rámci konference Envofórum předá ceny vítězům soutěže Envitalent, která sdružuje badatelské projekty v oblasti životního prostředí žáků základních a středních škol.

„Jsem rád, že dětem a mladým lidem není lhostejné prostředí, ve kterém žijeme. Pochopení zákonitostí v přírodě je klíčové pro její ochranu nyní i do budoucna. Projekty, vedoucí k vzdělávání dětí v oblasti ochrany životního prostředí, mají jednoznačně velký smysl a zaslouží si podporu,“ říká hejtman MSK Miroslav Novák.  

Konference Envofórum je dvoudenní. Začíná ve čtvrtek v opavském kulturním domě Na Rybníčku, kdy se uskuteční řada přednášek a prezentací na témata ovzduší a doprava. Organizátoři představí mimo jiné úspěšný projekt Emise, který přichází s myšlenkou zdravotně nezávadného ovzduší. „Tento projekt byl původně středoškolským počinem Slezského gymnázia v Opavě cíleným na vzdělávání místních obyvatel v oblasti emisí a nakládání s odpadem. Postupně se rozšiřuje napříč celou republikou a získává si stále více pozornosti a podpory. Jeho významnou přidanou hodnotu vnímám také v tom, že u studentů i žáků v základních školách vyvolal obrovský zájem o přírodní vědy,“ dodává garantka projektu Kamila Tkáčová.

Program konference je první den plánovaný do pozdních odpoledních hodin, druhý den se mohou zájemci z řad dospělých účastníků konference zúčastnit návštěvy meteorologické stanice a výšlapu na Lysou Horu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama