Ing. Alena Vitásková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2016 0:05:19

24. den kampaně do Senátu 24. 9. 2015

24. den kampaně do Senátu 24. 9. 2015

Průběh dne. Účast při fotbalovém utkání.

 ·         Je sobota a dnešní program je orientován na odpoledne. Odjíždíme do Václavovic, projíždíme celou řadou městských částí Ostrava-město, mého volebního obvodu. Zajíždíme do zákoutí Ostravy – Přívoz, nad očekávání je tu hezky. Míjíme známou restauraci, kam máme pozvání na oběd.

·         Ve Václavovicích navštěvujeme nejen příbuzné, ale také dobrovolníky, kteří jsou ochotni vysvětlovat sousedům můj volební program a proč jdu do senátních voleb. Přenecháváme informační materiály a odjíždíme do Petřkovic.

·         Jsem pozvána na fotbalový zápas Petřkovice – Hlučín. Mám možnost vystoupit o přestávce a promluvit. Necítím se zrovna nejlépe. Mám na sobě tričko, které hovoří za mne. Moje fotka a nápis, že jsem kandidát do Senátu.

Doprovází mě můj nepostradatelný malý černý knírač Aiki, kterého už i novináři vnímají jako stálou součást mého obrazu.Dění na hřišti sledoval napjatě.

·         Mohu očekávat jak nadávky, tak znechucení – prostě politici nejsou v kurzu. Ale já nejsem politik, jen se budu snažit napravit, co politici připustili, aby se s Ostravskem stalo. Region bez vize, peníze vyvedeny bůhvíkam, téměř žádné pracovní  příležitosti,  ani důvody proč by mladí zůstávali. Je to úmysl tradičních politických stran, nebo lhostejnost, co se s Ostravskem stane?

·         Věřím, že mi tato snaha o nápravu situace na Ostravsku  nepřinese další trestní oznámení, soudy a rozsudky. Samozřejmě, že se i tato mafie bude bránit a v mnohém se jedná o stejné osoby se kterými se setkávám při problematice souvisejí s tunelováním veřejných financí související s podporou obnovitelných zdrojů.  Ale jednou se musí zlomit ZLO, které se snaží ovládnout naše životy.

·         Na ERÚ jsem rovněž přišla napravovat hrubé pochybení v podpoře obnovitelných zdrojů a snaha o nápravu se mi podařila (kroky ERÚ za mého vedení tj. za posledních 5 let jsou zveřejněny na www.eru.cz.) Ano, mohu s plnou vážností říci, že úspora pro každou rodinu činí cca 300 tis. Kč za období 20 let. Ročně to činí cca 3,5 tis. Kč na osobu vč. starců, či miminek.

·         Obava,  co se stane na hřišti v Petřkovicích ze mne spadla okamžitě u vstupní brány. Obsluhující personál u vstupu mě s úsměvem nasměroval správným směrem k tribuně. A pak to již byl jen úsměv bývalých sousedů, spolužáků, obejmutí s přáteli.

·         O přestávce mě fanoušci obou mužstev (více než 1 000 osob) uvítalo potleskem. 

·         Mohla jsem předat jako sponzor vylosovaným vítězům z řad návštěvníků „štěňata“, podotýkám piva ne pejsků.

·         Pak následovalo předání mých sponzorských darů žákům – fotbalistům obou klubů. Stala se shoda, která nebývá tak obvyklá. Hráli kluby Petřkovice – kde jsem strávila půlku svého života s klubem Hlučín – kde trávím druhou půlku svého života. Proto jsem považovala za povinnost oba kluby podělit – finanční sponzorské dary jsem tak předala stejně oběma klubům pro jejich dorost. Byla radost se na tyto dětské fotbalové nadšence dívat, kdy mohli o přestávce předvést, co všechno již umí. 

·         Ano, budoucnost je na venkově, jsem o tom přesvědčena, a proto udělám vše proto, aby Ostravsku byl navrácen život, peníze, které odsud byly vyvedeny, aby zde byla konečně zahájena restrukturalizace regionu, život pro mladé – viděla jsem je dnes na hřišti, je to naše čistá budoucnost a zasadím se o to, aby jim tuneláři nezničili šanci na plnohodnotný život, zde na Ostravsku. ZLU se musíme postavit, se ZLEM musíme bojovat, a já to nikdy nevzdám.  Chci, abychom společně prosadili, že i na Ostravsku bude budoucnost pro naše mladé, pro naše děti.

·         Závěr z dnešního dne:  podpora sportu je nutná,  je to směr nejen pro žáčky, dorost, ale pro všechny, sport je důležitá součást našeho života. Každý by si měl vybrat druh sportu, který mu vyhovuje, dělá radost a posiluje jeho zdraví. Podporuji sport pro všechny.  Vytvořit podmínky pro dostupnost sportovního vyžití je povinnost politiků a já jsem zastánce těchto priorit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama