Ing. Alena Vitásková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2016 11:17:31

23. den kampaně do Senátu 23. 9. 2026

23. den kampaně do Senátu 23. 9. 2026

Ing.Alena Vitásková byla 21.9.2016 vyznamenána Řádem Elišky Přemyslovny a zúčastnila se autogramiády knihy Luboše Xavera Veselého "Politické kauzy"

 ·         Je dnem svátečním, ale i pracovním. Sváteční spočívá v tom, že jsem obdržela s dalšími 20 významnými ženami České republiky Řád královny Elišky Přemyslovny. 

·         Řád mi byl udělen za statečnost, práci pro vlast, udělení probíhalo v Parlamentu poslanecké sněmovny ČR.  Udělování Řádu proběhlo v slavnostní atmosféře a  bylo ukončeno hymnou. 

·         Těžko se mi popisuje dojetí, s kterým jsem Řád přebírala. Zadostiučinění po celé řadě let dehonestace mé osoby, uznání mé práce i statečnosti a to v době, kdy s vypětím všech sil se snažím případným voličům vysvětlovat, jaký záměr a volební program pro Ostravsko mám. 

·         Královna Eliška Přemyslovna byla obdivuhodná žena, o které toho moc nevíme. Socha, která má připomínat poslední setkání s jejím 7 letým synem Karlem, kterého po té již nikdy neviděla. Matka Karla IV.se o naši vlast zasloužila a já jsem hrdá na to, že jsem obdržela Řád, který její Nadace uděluje významným ženám. 

·         Vyznamenání, Řád jsem nebyla ochotna sundat ani při další akci, která byla zcela odlišná, byla jsem pyšná. 

·         Diskuze při autogramiádě knihy Xavera Veselého – Politické kauzy, byla jedna z velmi otevřených. Dotazy padaly především na autora, ale také na mne, jelikož mi autor věnoval v této knize celou kapitolu 

·         Byl to sváteční den – od rána do pozdních večerních hodin

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama