doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2016 9:38:19

Nejen sliby, ale i skutečné výsledky

Nejen sliby, ale i skutečné výsledky

Představa, že ve vedení většiny českých a moravských krajů budou zastoupeni i demokraticky zvolení úspěšní kandidáti KSČM, byla pro mnohé »takédemokraty« z řad pravice nesnesitelná.

Když se před čtyřmi lety ve volbách do zastupitelstev krajů prosadila vedle sociálních demokratů velmi výrazně také KSČM, česká pravice reprezentovaná zejména nesnášenlivou ODS a intrikujícími lidovci propadla hysterii. A spolu s ní i většina pravicově orientovaných českých médií. Představa, že ve vedení většiny českých a moravských krajů budou zastoupeni i demokraticky zvolení úspěšní kandidáti KSČM, byla pro mnohé »takédemokraty« z řad pravice nesnesitelná. Ihned po volbách se tenkrát část pravice pokoušela rozpoutávat účelové a nenávistné kampaně.

Kampaně časem vyšuměly, když se jejich organizátoři a spolupracující média stále více střetávali s realitou, na kterou nebyli připraveni. Češi, Moravané a Slezané ve své většině odmítli podpořit programovou nenávist a nesnášenlivost, tak jak ji předváděli mnozí občanští a »křesťanští demokraté«, jejich nejrůznější odnože a lobby. V krajích se ustavily povolební koalice založené na věcné, konstruktivní spolupráci stran ve prospěch regionů. A dnes se potvrzuje, že KSČM, tam, kde vládne a spoluvládne, měla a má občanům co nabídnout. S nadcházejícími volbami je možné bilancovat. To, co před čtyřmi lety kandidáti KSČM v jednotlivých regionech voličům nabízeli, se za čtyři roky volebního období z roviny předvolebních programů a slibů přetavilo do skutečných výsledků, které nelze přehlédnout.

Komunistický hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a jeho tým, který se prosadil v důsledku volebního vítězství do vedení ekonomickými a sociálními problémy nejvíce zatíženého kraje České republiky, prokázal odbornost a odvedl množství poctivé, tvrdé práce. Obyvatelé Ústeckého kraje to oceňují a respekt k jeho výsledkům vyjadřují i oponenti.

Obdobně dobrou práci odvedli za uplynulé čtyři roky komunisté v koalici se sociálními demokraty v podobně ekonomicky problémovém, navíc bakalovštinou postiženém Moravskoslezském kraji. Zde nejenom erudovaný 1. náměstek hejtmana Josef Babka, ale i Svatomír Recman jako náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, kultury a památkové péče již druhé volební období potvrzuje vysoké nasazení a prokazuje profesionalitu přístupu stejně jako zkušený zastupitel Ivan Strachoň, který v tomto volebním období působí ve funkci náměstka hejtmana kraje s kompetencí na úsecích investic a majetku, územního plánování a cestovního ruchu. Bylo by na dlouho vypočítávat všechny regiony, kde se KSČM spolupodílí na vládnutí, řady těch, kdo se osvědčili a kdo dokázali, že umí a chtějí pracovat pro své voliče a pro všechny občany svých krajů. Jedno si ale troufám říci, letošní volby do zastupitelstev krajů nejsou o pouhých slibech. Jsou i o odbornosti, vysoké morálce, slušnosti, úctě ke spoluobčanům, životní a zastupitelské zkušenosti, o autoritě u voličů, o tom, co už jednotlivci a volební strany v zastupitelstvech a ve vedení krajů dokázali.

Za KSČM opět kandidují poctiví a čestní lidé. Zkušení i ti, kteří na ně chtějí navazovat, ti, kteří nemění názory podle směru převládajících větrů a i nadále chtějí prosazovat to, co prospívá většině občanů České republiky. K jejich zvolení nepochybně přispěje volební aktivita celého živého organismu KSČM – od ústředního výboru přes krajské a okresní výbory, poslance i senátora až po jednoho každého člena základní organizace, každého sympatizujícího. Jde o aktivitu, která za to rozhodně stojí.

Miroslav GREBENÍČEK, poslanec (KSČM)

publikováno dne 5. října 2016 v deníku Haló noviny

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama