Jiří Oberfalzer

  • ODS
  • Beroun
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2016 0:03:14

PODPORA OSOBNOSTÍ

PODPORA OSOBNOSTÍ

Vážím si podpory mnoha osobností. Za co si mě váží a co oceňují se dočtete níže.

František Šedivý, politický vězeň, držitel Řádu TGM, místopředseda Konfederace politických vězňů, předseda Klubu Dr. Milady Horákové

Při posledním setkání s panem senátorem, bylo to u příležitosti oslav stého výročí trvání řevnického lesního divadla, jsem si uvědomil, jakou aktivitu stále vyvíjí (a to již po mnoho let) ve prospěch této země, jejích obyvatel a to ve všech oblastech veřejné činnosti. Setkávám se s ním nejen na pracovních shromážděních, pietních aktech, ale i na kulturních akcích, v nichž je často sám aktérem. Jeho práce si zaslouží uznání a především upřímný dík. Dík za to, co přináší a co často bývá skryto v důležitých kolektivních rozhodnutích. Přeji této zemi, aby lidé s takovýmto pojetím veřejné práce zůstávali co nejdéle na svých místech a vedli ji stále k jejímu prospěchu.

Jan Skopeček, ekonomický expert ODS a předseda kontrolního výboru Středočeského kraje

Jiří Oberfalzer je senátorem, který nežije ve skleníku malostranských kanceláří, ale intenzivně se věnuje svému volebnímu obvodu. Nejen, že ho člověk léta pravidelně potkává na nejrůznějších kulturních, sportovních a společenských akcích našeho regionu, ale řadu z nich aktivně pořádá, organizuje a často i prostřednictvím svého nadačního fondu finančně podporuje. 
Pomáhá jednotlivým městům a obcím a řadě sociálních institucí. Značně tak přispívá k dobrému životu v našem regionu. 
Nad to má zdravé a racionální názory na  celostátní témata a výzvy naší doby. Téměř prorocky jako jeden z mála senátorů vedl boj proti přijetí tzv. Lisabonské smlouvy, která oslabuje suverenitu České republiky, např. v migrační krizi. 
Pro náš region i republiku bude dobře, když bude Jiří Oberfalzer jako senátor pokračovat i v následujícím volebním období. Moji jednoznačnou podporu i můj hlas má.

Josef Stehlík, soukromý zemědělec, předseda ASZ ČR

Jiřího Oberfalzera znám již řadu let, je to člověk, který si stojí za svými názory, a to i tehdy, když zrovna nejsou módně populární.  Jiří nepodléhá populistickým náladám, je ve svých postojích vždy konzistentní a čitelný. To je dnes velkou vzácností. 
Zastupuji české sedláky v organizaci Asociace soukromého zemědělství České republiky. Sedláky, kteří navázali na tradici svých perzekuovaných, vysidlovaných, vězněných i popravovaných předků, si vážím každého, kdo dnes jasně a bez přívlastků hodnotí zrůdnost komunistického režimu na venkově tak jako právě Jiří Oberfalzer. Také proto mu dám svůj hlas v senátorských volbách.

Jefim Fištejn, novinář, spisovatel, scénárista
Pana Oberfalzera znám už řadu let. Je to politik rozumných názorů a uvážlivého vystupování. Má mou podporu.

Tomáš Töpfer, herec, ředitel Divadla na Vinohradech
S Jirkou jsme se potkali v Senátu. Brzy jsme našli společnou řeč jak v politice, tak v zájmu o kulturu. Navrhli jsme společně "záchranný" způsob financování české kinematografie, když starý skončil, naše novela pomáhá vzniku českých filmů doteď. Návrh také odvrátil zánik Fondu kultury a zajistil mu stálý zdroj financí. Já už v Senátu nejsem, ale vídáme se často. Dokonce jsme si spolu zahráli v televizním filmu Poslední cyklista. Vím, že je to rozvážný a taky zodpovědný člověk. A je s ním i sranda.

Ondřej Pavelka, herec
Jirku znám už od od gymplu, potkávali jsme se na recitačních soutěžích na Karlovarsku a pak celá léta kolem divadla. Jedno z nezapomenutelných setkání bylo, když nás policajti 28. října 1989 zatkli před hotelem Evropa na Václaváku. Strávili jsme zbytek víkendu v Ruzyni. Bohužel každý v jiné cele. On krátce na to vstoupil do politiky, já zůstal u divadla. Na jeho příkladu vidím, že v politice mohou být i slušní lidé. 
Nedejte na populisty a pseudo-zachránce státu z řad podivných zbohatlíků. Volte ty, které už čas prověřil. To je Jiří Oberfalzer. Má mou plnou podporu.

Onřej Hejma, zpěvák, hudebník, spisovatel
Vážím si politiků, kteří se nepodbízejí a drží se svého názoru. To platí o Jiřím Oberfalzerovi. A taky je to slušný člověk.

Vladimíra Hejmová, lékařka, předsedkyně představenstva o.s. Náruč
Jiří Oberfalzer je vyhlášený mecenáš. Neznám jiného politika, který soustavně, bez ohledu na to, kdy jsou volby, pomáhá potřebným ve svém okolí.

Lenka Kolářová, umělecká vedoucí Notiček
Jiří Oberfalzer pomáhá dětskému folklornímu souboru Notičky celou jeho existenci, a to nejen svou milou přítomností, ale i finančními dary. Pomohl souboru např. při jeho cestě do USA, poskytl finance na renovaci krojů, na vydání CD, podpořil koncert Notiček v Rudolfinu. Děti i vedoucí v souboru jsou nadšeni z jeho účasti i přízně. Neskutečným zážitkem bylo třeba společné zpívání na koncertě kapely The Tap Tap.

Holky v rozpuku (parta rošťaček, výhradně dobrých ročníků, z Hlásné Třebaně): Jitka Švecová, Hana Neslerová, Ilona Gártová, Zdena Jindrová, Miluška Chaloupková, Miluška Jechová, Helena Koterová, Vera Barchánková, Michaela Houbová a Ivan Nesler.
Na přítomnost Jirky Oberfalzera jsme si zvykly, že si bez něj naše obecní akce ani neumíme představit. Oceňujeme jeho skromné chování a taky smysl pro legraci, s nímž se rád zapojí do programu a bez váhání oblékne i dobový kostým. Vážíme si ho i jako politika. Je to člověk na svém místě. Máme ho velmi rády a má naši plnou podporu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama