ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2016 12:36:06

Kterak starostka Černochová udělala na občany Prahy 2 dlouhý nos …

Kterak starostka Černochová udělala na občany Prahy 2 dlouhý nos …

Prahou 2 hýbe poslední rok řada kauz. Tou nejviditelnější je v poslední době spor o komunitní zahradu. Nechci se zde pouštět do rozborů, zda je v dotčeném prostoru přínosnější zahrada nebo nafukovací hala. Na to můžeme mít každý zcela jiný názor.

Zajímavý je v tomto kontextu především přístup vedení radnice k občanům (rozuměj voličům). Zářným příkladem je starostka Černochová, která už zcela ztrácí soudnost.

Spolek Zelená zahrada poslal všem zastupitelům Prahy 2 žádost, ve které se mimo jiné uvádí:

„…zdvořile žádáme, aby byla zastupitelstvem MČ Praha 2 a také radou MČ Praha 2 projednána naše záležitost podle zákona o hlavním městě Praze 131/2000 Sb., §8, písmene c. K tomuto účelu jsme sesbírali podpisy od zákonem předepsaných 0, 5 % obyvatel naší městské části.“

Vzhledem k tomu, že dle výše uvedeného zákona musí být v takovémto případě záležitost projednána do šedesáti dnů, dotázali jsme se starostky Černochové, kdy bude mimořádné ZMČ k této věci. Odpověď?

„…Z obsahu shora uvedených podání plyne, že se jedná o žádost, jejíž podstatou je snaha o prodloužení stávající nájemní smlouvy. Jde tedy o záležitost spadající do samostatné působnosti městské části Praha 2, ….předložená petice nepožadovala, aby si zastupitelstvo městské části rozhodnutí o žádosti o prodloužení nájemní smlouvy se spolkem Zelená zahrada, z. s., vyhradilo a rozhodlo tedy ve věci samo, namísto rady městské části. Žádost byla adresována oběma orgánům městské části….

Zastupitelstvo městské části, které bylo vedle rady peticí rovněž osloveno, bude o rozhodnutí rady, včetně důvodů jeho přijetí, informováno na nejbližším zasedání, jehož termín se předpokládá na den 21. 11. 2016, přičemž jsou mu zachovány veškeré možnosti dalšího postupu, které zákon č. 131/2000 Sb. předvídá…."

Podstatou je, že zákonem dané kvorum občanů, se obrátilo na jimi volené zástupce s problémem, o kterém chtěli diskutovat. Žádost dokonce přišli osobně podpořit na zářijové jednání zastupitelstva v mylném domnění, že bod bude zařazen hned. Už tam to starostka Černochová hrubě lidsky nezvládla, když malému dítěti řekla, že obrázek, který jí přineslo, má podat přes podatelnu. Zdá se, že člověk, který je v politice téměř celý dospělý život, aniž by dělal cokoliv jiného (v případě Černochové snad jen pár let za přepážkou v bance) prostě ztrácí spojení s realitou.

Ti lidé jasně dali najevo, že žádají projednání vrcholným orgánem obce a odpověď?  AROGANCE A BYROKRACIE.

Stydím se za postup městské části v této věci, stydím se za starostku Černochovou a za všechny politiky, kterým chybí úplně obyčejná míra empatie. Dokud tací tvoří naše zákony, nelze se divit tomu, jak to vypadá. Takže občané – příště najměte právníka, protože jinak ….TŮDLE!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama