Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2016 20:22:31

Pánbůh nás uchovej, aby nám vládli takoví strašpytlové

Pánbůh nás uchovej, aby nám vládli takoví strašpytlové

Karel Schwarzenberg na Facebooku

Čtyři pánové, kteří jsou nejvyššími ústavními představiteli České republiky, vydali prohlášení, ve kterém se, pro Českou republiku zcela ponižujícím způsobem, vymezovali proti přijetí Dalajlámy u ministra kultury. Že právě ministr kultury má ve svém resortu církve a duchovní záležitosti, o to se nedbalo.

Když čtete formulace v tomto prohlášení, tak se začervenáte ostudou. Jako bychom byli nyní Čínou nějak ohroženi. Pokud vím ale žádné válečné džunky po Labi směrem na Prahu neplují a pravděpodobně taky Ruská federace nepřipustí, aby větší čínská armáda přes Rusko pochodovala na Českou republiku. Čeho se pánové báli? Hospodářských kroků?

Svobodná Čínská republika, běžně se nazývající Taiwanem, má v České republice mnohem větší investice, než Čínská komunistická, takzvaná lidová, republika a ani ona zajisté kvůli návštěvě Dalajlámy své investice nijak neomezí. Je to, prosím, jenom jistá naše tradice jednat v předklonu, bez ohledu na to, jakou pověst tím ve světě Česká republika získá. Pánbůh nás uchovej, aby nám vládli takoví strašpytlové v případě, že by republika byla vážně ohrožena.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama