Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2016 18:30:43

Znamená HPP11 Hnutí PROTI Praze 11? Po posledním zastupitelstvu simyslím, že ANO

Znamená HPP11 Hnutí PROTI Praze 11? Po posledním zastupitelstvu simyslím, že ANO

Na zastupitelstvu 20.10.2016 představitelé Hnutí pro(ti) Prahu 11 opět demonstrovali, že v jejich morálním žebříčku hodnot je výše postavené politikaření a intriky před zájmem prostých občanů naší městské části.

Na zastupitelstvu 20.10.2016 představitelé Hnutí pro(ti) Prahu 11 opět demonstrovali, že v jejich morálním žebříčku hodnot je výše postavené politikaření a intriky před zájmem prostých občanů naší městské části. Pod taktovkou nově zvoleného senátora Kosa se jako jeden zfanatizovaný muž vrhli zastupitelé HPP11 střemhlav do dalších a dalších dětinských hlasování proti běžným a rutinním materiálům, které naše MČ potřebuje ke svému provozu. Rád bych zde vypíchl 2 čestné výjimky radního Petra Lukeše (HPP11) a zastupitele Jana Freye (HPP11), kteří jediní ukázali, že mají vlastní (zdravý) rozum a hlasovali konstruktivně u bodů pro občany naší MČ.

Celé toto fiasko umocňoval guru sekty HPP11 senátor Kos tím, že nesčetněkrát během jednání opakoval mantru "rada nemá podporu klubu HPP11". Ptám se z jakého titulu toto Kos říká? Není ani předsedou politického hnutí HPP11, není ani předsedou klubu zastupitelů HPP11, proč tedy mluví za 17ti člený klub? Ale co mě zajímá ještě více - zapomněl snad, že v Radě sedí ještě jeho kolegové Štyler a Lukeš? A že Štyler je dokonce starostou, který má ze zákona ultimativní moc? Ptám se dále - senátor Kos tedy provedl v HPP11 puč? A starostu Štylera a radního Lukeše hodil přes palubu? Nebo z jakého titulu nerespektuje radu v čele se svým vlastním předsedou a starostou Štylerem? Jen tak mimochodem Štyler s Lukešem a Freyem jsou zakládajícími členy HPP11. Kos k nim přišel později až po eskapádě u Zelených a hnutí ANO za které v roce 2013 společně s naší paní prof. Válkovou kandidoval a rozdával koblihy ve volební kampani do parlamentu. Převzal tedy Kos s těmi, které si do hnutí přivedl později moc?

Pro připomenutí, kvůli politikaření HPP11 a především tedy nového vůdce senátora Kose se na posledním zastupitelstvu neschválily například tyto body:

  1. Rozpočtové opatření č. 70/16 - přesun finančních prostředků na poskytnutí dotace na projekt "Preventivně výchovná skupina Balance"
  2. Rozpočtové opatření č. 94/16 - přesun finančních prostředků na poskytnutí dotace na slavnostní otevření kavárny a komunitního centra MEZI DOMY, z.ú.
  3. Uzavření dodatku č. 2 ke smlouvě o smlouvě budoucí o převodu nemovitostí č. SM130000152
    • U tohoto bych se rád maličko pozastavil. Zde zastupitelé i přes jasné upozornění právního odboru na mikrofon během jednání připravili nenávratně naši městskou část o bezmála 7 milionů Kč. Dle mého názoru se jedná o trestný čin a spolu s právními experty se tomuto tématu již intenzivně věnujeme.
  4. Dotační program pro oblast sportu a volného času na rok 2016 - výběr dotací podaných v rámci II. kola
    • Zde si zastupitelé HPP11 vzali jako rukojmí všechny děti a sportovce z Prahy 11.
  5. Podobně dopadly ve své podstatě téměř všechny další body, kde šlo o dotace spolků a prospěšných činností na naší městské části.

U mnoha materiálů šlo čistě o to, že Zastupitelstvo MČ Praha 11 je pouze jakýmsi pošťákem ve věci doručení dotací. Kdy dotace putují například z magistrátu či ministerstva do konkrétní instituce pod MČ Praha 11. Zastupitelé Hnutí pro(ti) Praha 11 i v těchto bodech zcela nepochopitelně hlasovali proti nebo se zdrželi a tím tedy formálně dotace nepřijali a nedoručili dál...

Ptám se občanů a kamarádů z Jižního Města je toto normální? Je opravdu normální, aby se spolek, který se sluší dnes už opravdu nazývat sekta mohl jmenovat Hnutí pro Prahu 11, když Praze 11 přímo škodí? A kdo mu vlastně vládne? Je to starosta a předseda Štyler nebo je to senátor Kos?

Budu rád za reakce a podněty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama