ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2016 20:40:46

Očekávám, že setkání u kulatého stolu pomůže uklidnit situaci

Očekávám, že setkání u kulatého stolu pomůže uklidnit situaci

Náměstkyně primátorky Petra Kolínská vítá pozvání ČKA ke kulatému stolu o územním plánu.

Náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Petra Kolínská, do jejíž gesce spadá příprava tzv. metropolitního plánu, přijala pozvání České komory architektů ke kulatému stolu k situaci kolem připravovaného nového pražského územního plánu. Nabídku uvítala s důvěrou ve společný zájem.

„Očekávám, že setkání u kulatého stolu pomůže uklidnit situaci a formulovat podmínky, které zajistí dopracování návrhu nového územního plánu,“ říká Petra Kolínská.

Kulatý stůl je reakcí na napjatou atmosféru po odvolání ředitele Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR) a odchodu vedoucího týmu metropolitního plánu.

K odvolání ředitele IPR vedlo Radu hl. m. Prahy například opakované nerespektování pokynů státního dohledu, ale také zpoždění v přípravě, jehož následkem nebude mít Praha územní plán hotový v roce 2020, jak požaduje stavební zákon. Důvodem bylo také nerespektování zadání schváleného zastupitelstvem, jednostranná prezentace obsahu návrhu, zamlčování problematických míst návrhu či absence oficiální odpovědi na výhrady formulované Svazem městských částí hlavního města Prahy. V neposlední řadě bylo jedním z impulsů zveřejnění kontroverzní reakce na výstupy expertní skupiny místo hledání dohody se zřizovatelem expertní skupiny, tedy radou.

Tzv. metropolitní plán se připravuje od roku 2013 a po dokončení návrhu jej čeká série projednávání podle stavebního zákona. Tato projednávání budou trvat několik let v závislosti na počtu podaných připomínek a námitek.

Platný územní plán je účinný od 1. 1. 2000 a jeho platnost by měla skončit v roce 2020.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama