Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2016 9:41:37

Den Středočeského kraje v čilém kulturním hávu

 Den Středočeského kraje v čilém kulturním hávu

28. října se v mnoha muzeích, galeriích a dalších kulturních institucích koná již tradiční Den Středočeského kraje.

28. října se v mnoha muzeích, galeriích a dalších kulturních institucích koná již tradiční Den Středočeského kraje.

„V tento státní svátek pravidelně otevíráme naše instituce za symbolické vstupné a zároveň nabízíme programové bonusy, oživujeme expozice, připravujeme doprovodný kulturní program a spoustu zajímavostí. Přijďte určitě s celou rodinou,“ zval na akce radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

Den Středočeského kraje proběhne ve Středočeské vědecké knihovně, letos na téma „Knihovna trampská“. Můžete se těšit na bohatý doprovodný program, skvělé občerstvení a zaměstnance knihovny, jakožto svobodomyslné, zákony přírody ctící trampy.

Knihám bude věnován Den kraje také v Českém muzeu stříbra v Kutné Hoře, kde bude pořádána veřejná burza knih.

Ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy si lidé budou moci vyrobit vlastní karty podle předlohy z 16. století. Tento doprovodný program patří k unikátní výstavě „Oko bere, vole padni“.

V Muzeu T. G. M. v Lánech si zase tradičně dají dostaveníčko šachisté – čeká je šachová simultánní partie.

Muzeum Mladoboleslavska nabízí pro všechny pobočky volný vstup do expozičních a výstavních prostor.

Hornické muzeum Příbram přináší v Ševčinském dole zábavný program plný her pro děti i dospělé, inspirovaný prací, běžným životem i radovánkami březohorských havířů.

V Regionálním muzeu Mělník proběhne komentovaná prohlídka výstavy „HAFani!“  s Alíkem Balíkem a s tvořivou dílničkou, v 11 hodin slavnostní předání cen vítězům letní soutěže „Hledá se Brok a jeho parta“, odpoledne pak  promítání unikátního dokumentu o návratu vlků do Čech a diskuse s odborníkem na šelmy ČR Jiřím Benešem. Program obohatí i nová výstava dobových hraček z let 1900 - 1980 v reinstalované expozici historických kočárků.

Regionální muzeum v Kolíně otevře expozice muzea za symbolické vstupné, a proběhnou komentované prohlídky výstav. Můžete se tak těšit za 1 Kč do expozice v Červinkovském domě, Dvořákově muzeu pravěku a Staré farní škole v Kolíně, v Muzeu lidových staveb a v Muzeu Kouřimska v Kouřimi a v Podlipanském muzeu v Českém Brodě. Za symbolické vstupné 1 Kč budou také probíhat prohlídky kouřimského chrámu sv. Štěpána a přilehlé zvonice.

V Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy bude slavnostně ukončena výstava Karla IV. „Zlato pro Korunu“ s vystoupením šermířských skupin a nahlédnutím do středověkého života.  V Muzejním bunkru u Bratronic čeká na návštěvníky přesun do atypického vojenského objektu z r. 1937 v náspu komunikace Dolní Bezděkov–Bratronice s průvodcem.

V Hornickém skanzenu Mayrau ve Vinařicích se lidé mnohou poučit při programu Cesta báňského záchranáře, který ukáže profesi důlního záchranáře, včetně záchranářského vybavení, prostředí, poskytování první pomoci a dokumentárního filmu. Nechybějí ani tradiční prohlídky skanzenu, kováři v kovárně, aktuální výstavy a program pro nejmenší. Vypraven bude opět výletní vlak z Prahy.

Oblíbenou moučníkovou soutěž pořádá Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše, prohlídku zdarma a promítání dokumentů ze života A. Dvořáka nabízí i Památník A. Dvořáka ve Vysoké

Muzeum Podblanicka nabízí mimo prohlídky expozic zdarma i koncert „Flos Florum“ u příležitosti výročí 700 let narození Karla IV.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama