Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2016 19:15:55

Vystrčení zadku na armádu USA není trestným činem

Vystrčení zadku na armádu USA není trestným činem

Dne 20. října 2016 se konal druhý soudní proces s Martinem Zapletalem, který byl původně vyškovským soudem potrestán trestním příkazem k desetiměsíční podmínce.

Martin Zapletal s podmínkou nesouhlasil, a proto se konal další soudní proces, ve kterém soudkyně rozhodla, že případ bude postoupen na Městském úřadu ve Vyškově jako přestupek.

Zapletal na soudě prohlásil, že americká armáda je největším agresorem na světě, a proto z tohoto důvodu zvolil tento postoj jako gesto nenásilného odporu. Navíc dodal, že se takové gesto ve formě odhalených hýždí v anglosaských zemích v armádě používá jako vyjádření pohrdání.

Do soudní síně přišli Zapletala podpořit občanští aktivisté, bývalí vojáci a kolegové v uniformách včetně faráře z pravoslavné církve. Rozsudek uvítali, protože soudkyně tento případ přehodnotila na přestupek, kde hrozí pokuta do pěti tisíc korun.

Kdyby se měl tento přestupek stát trestným činem, tak by se muselo začít se zatýkáním účastníků na Gay Pride, protože v minulém a letošním roce byly zaznamenány případy holých zadků a v některých případech navíc spojených s bičováním. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama