Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2016 8:32:00

Socialistický návrh rozpočtu je třeba vrátit do reality

Socialistický návrh rozpočtu je třeba vrátit do reality

Komentář ke státnímu rozpočtu pro rok 2017

 „Kdyby současná vláda vládla v době hospodářské krize, již dávno by Česká republika zkrachovala. Současný hospodářský růst jí však umožňuje navyšovat výdaje a každý rok utrácet o desítky miliard korun víc než v roce předcházejícím. Místo snižování deficitu státního rozpočtu, investic do vědy a výzkumu, nebo snižování a zjednodušování daňového systému navyšuje počty státních zaměstnanců a zvyšuje výdaje na sociální dávky. Návrh rozpočtu je špatný, ale vláda jej v prvním čtení odmítla vzít zpět k přepracování. V druhém čtení proto předložíme řadu konkrétních úprav, které socialistický rozpočet vrátí do reality,“ uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Neexistuje žádné racionální ekonomické opodstatnění a vysvětlení, proč dnes - v době již tříletého hospodářského růstu a slušně se vyvíjejícího plnění letošního rozpočtu - vláda schválila rozpočet s neuvěřitelným deficitem 60 mld. Kč. Nejde ale jen o schodek rozpočtu. Při pohledu na meziročně rostoucí výdaje státu o více jak 50 mld. Kč, při pohledu na plánovaný nárůst státních zaměstnanců o dalších více jak 7 000 osob je zřejmé, že bujení státu a růst jeho moci má zelenou před soukromým sektorem a svobodnou aktivitou běžných lidí. ODS takový rozpočet nemůže podpořit a má připraveny návrhy na úspory zejména v oblasti provozu státu, kde opět narůstá plýtvání. I tento rozhazovačný rozpočet spolu s odmítnutím ústavního zákona o dluhové brzdě, komplikováním daňového systému nespravedlivou zelenou naftou ukazuje, jak rychle míříme kvůli této vládě k nové verzi ekonomického systému - k agrosocialismu,“ dodává ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama