Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2016 21:49:18

Byly mi položeny otázky

Byly mi položeny otázky

Zda půjdu 28.10. na oslavu dne vzniku republiky                                               Měl by být Jiří Brady vyznamenán                                                                                

 

Byly mi položeny otázky.

Zda půjdu 28.10. na oslavu dne vzniku republiky,                                                                                         

Měl by být Jiří Brady vyznamenán                                                                                                         Má prezident kvůli politicky odlišným názorům manipulovat s udělením vyznamenání pro Bradyho?

                Odpověděl jsem, že nevidím důvod, proč bych neměl jít oslavit výročí vzniku Československého státu. Samozřejmě tam půjdu. Jednoduchá odpověď.

 Jiná situace mi nastala s odpovědí na druhou otázku. Přiznám se totiž, že marně hledám důvody, proč a za co by pan Brady měl být vyznamenán. Těch, kteří prožili útrapy a nelidské podmínky v koncentračních táborech jsou u nás sta, ne li tisíce. Ti by vyznamenání neměli dostat jen proto, že nejsou strýčky Hermana? Navíc Brady, na rozdíl od těch, kteří pracovali, žili a žijí v naší republice, republiku opustil a celou dobu žije mimo ní, v Kanadě! Nejen to, takové divné otázky hlavou mi vrtají. Už v letech 1945 až 1949 studoval Commercial Diving Academi. Nechci zpochybňovat útrapy v koncentračním táboře, ale už v 17ti letech studoval na výše uvedené škole. V roce ukončení studií emigroval. Tak jaký záslužný čin pro svou vlast, ke které se najednou tak intenzivně hlásí, vykonal, že by mu měl být udělen dokonce Řád TGM? Rád bych slyšel vysvětlení. Hysterie, která kolem neznámého Bradyho vypukla, mi připomíná spíše cílenou předvolební kampaň zahájenou s velmi dostatečným předstihem, aby měla americká ambasáda jistotu, že si posadí na Hrad v dalším období nějakého svého poslušného šaška. Tím, jak víme, M. Zeman není a věřím, že nikdy nebude! A ještě něco. Proč Herman nepodal návrh na vyznamenání Havlovi? Nehodilo se mu to do krámu? Šetřil si kauzu na potřebnější dobu a ta právě přišla?

Pan prezident Zeman nejednou dokázal, že svůj pro ostatní i velmi kontroverzní názor, dokáže říci přímo bez vytáček. Nevidím nejmenší důvod, proč by v tomto případě jednal jinak. Ono i to Hermanovo nařčení pana prezidenta začíná dostávat, pokud vím, pořádné trhliny. Tajemní svědci po odtajnění ale nic takového, co tvrdí Herman, neslyšeli. Dva ministři vlády a co víc, ani velvyslanec Slovenska. Ani Bůh mu nepomohl. Otázka by neměla, znít zda má prezident kvůli politicky odlišným názorům manipulovat s udělením vyznamenání pro Bradyho, ale zda má státní ministr a člověk upřímně věřící v Boha, zneužívat svého starého strýce k upřímně špinavým politickým hrám proti prezidentovi? Že by hyeny smrděly po kadidle?                                                                                       Samozřejmě se naskýtá vtíravá otázka, na čí popud či příkaz, tak Hernam zahájil nové tažení proti našemu prezidentovi. Myslím, že je nejvyšší čas se prezidentovi omluvit, pane Hermane! I všichni vy kolem něho a také přiznat pravdu. Vaše lež je už dnes neudržitelná! A nahonem sháněné náhradní medaile pro Bradyho mi připadají velmi, velmi nedůstojné. Nedůstojné těch, kteří je pro něho shání! Obávám se, že zejména premiér Sobotka, který, jak víme, seznam kontrasignoval, dosáhl v kauze Bradyho vrcholu trapnosti. Blahopřát mu? Ne, litovat.

                                                                                                                             Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama