Jiří Daněk

Stát se má řídit jako stát!
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2016 14:01:40

Aby z mejdanu nebyl "Majdan"

Aby z mejdanu nebyl "Majdan"

Podobný způsobem začal zřejmě konflikt na Ukrajině a možná celé "Arabské jaro" Vážení umělci včetně politiků a kandidáta na prezidenta, nejsme třetí svět, abychom řešili prezidenta občanskými nepokoji, tak to funguje možná v Africe nebo kdo ví kde...

Aby z mejdanu nebyl "Majdan"


Krásné nedělní odpoledne,

   všichni jsme byli svědci akcí, které se konaly na různých místech našeho hlavního města Prahy. Někde se udělovaly vyznamenání, jinde se protestovalo a někde se pořádal mejdan.

   Osobně jsem prošel velký kus našeho jedinečného hlavního města a už od mého útlého věku, jsem se obdivoval, jak většina domů v naší Praze má připraveny stožáry a různé praporové tyče. Při procházce jsem, ale marně hledal domy, kde by visely vlajky, ano, snad jen na Václavském náměstí jsem našel budovu K. Banky, ale to bylo vše!, poslechl jsem si demonstraci na Václavském náměstí u sochy Sv. Václava(místo kde bylo Československo prohlášené samostatným státem), jenž byla trefná a dojemná... Přes písně; "Ach synku, synku doma-li jsi?" nebo nádherně zazpívanou hymnu k mému překvapení i se slovenskou částí, jsem se později přesunul na Staroměstské náměstí, kde jsem na ministerstvu (alespoň zde) zahlédl naši vlajku s vlajkou EU a tím to vše skončilo.

   Můj osobní názor je, že pokud nás naši umělci chtějí vést a poučovat, tak by si měli zajistit na místě, kde pořádají něco jako protestní akci k státnímu svátku České republiky, i výzdoby tohoto prostranství tak, aby bylo patrno, že se jedná o oslavy svátku a ne komerční koncert, jenž je připraven za nějakým ryzím účelem, třeba k ještě většímu rozdělení národa.

   Asi zcela nedomyšlené je v této vyhrocené situaci vyzývat občany k neposlušnosti, teda vlastně jakým právem zde tato hesla zněla? Prezidenta si zde volíme demokraticky hlasem občanů ČR, který sám určí kdo bude našim prezidentem namísto zákulisních bojů(úplatků) na úrovni parlamentu.

   Komedianstké prohlášení; pana Bartošky, Dyka a jiných, mi připomíná dění jako v zemích třetího světa, kde o politicích nerozhoduje demokratická volba, ale provokace, stávky a ozbrojené převraty. Nicméně doufám, že tyto výzvy nebudou brány vážně a převážně "prostý(normální) lid" zachová klidnou hlavu, kdy nebude nijak reagovat! 

   Dalšího prezidenta si zvolíme opět demokratickou cestou...


S pozdravem


J. D.














Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama