Michal Šťovíček

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2016 20:13:41

Pražská kavárna pošlapává demokracii

Pražská kavárna pošlapává demokracii

Ministr kultury a jeho velká palba na hrad

 

Tak máme zase za sebou jeden vydařený státní svátek, o co nás obohatil?

Dalo se čekat ze přijde útok na hrad jak postupně bujela kauza Brady. Jenom nikdo nečekal, že se tahle komedie zvrtne v lacinou štvavou propagandu typu hitlerovského Německa. Je vidět ze se v tomto státě dokáže z výkalu uplácat slušná kauza, která dokáže krmit spousty oveček.

Však také lidé kolem pana Hermana a ostatních si své ovečky pořádně pohlídají, pokud přijde ke stádu vlk ihned mu pan Ministr předhodí strýčka Bradyho. Otázka je jestli to byl už dopředu vypočítaný kalkul  s vědomím návnady jenž byla hrdě poplácávána za filmovou roli. Také je tu možnost že jistá skupina lidí využila hrdinného strýčka a on je chudák jen za obecního blázna který pod taktovkou svého vypočítavého synovce jen skáče jak se Pražské kavárně zlíbí.

Je už po tolika letech naší české břitké demokracie na čase začít formovat skutečnou demokracii, pozor na její kontinuitu, všimněme si jak se dnešní Evropa potichu transformuje  do role diktátora a proti tomu protestujeme jistě všichni. Demokracie s příchutí cenzury a pomalé ztráty svobody, “ano pomalu a potichu se transformujeme”. Potíž je v tom že s politizovanými kauzami a výpadky proti demokraticky zvolenému prezidentovi, sklouzává naše demokracie na šikmou plochu mnohem rychleji. 

Není na místě legislativně zasáhnout a původce těchto kauz tvrdě trestat?

Možná by to stálo za úvahu místo buzerace živnostníků, střední třídy by jsme se měli zaměřit na zesílení demokratických základů naší země. Co přijde 17. Listopadu? Jistě je scénář pečlivě napsán. Ti co budou skandovat v podhradí by si jistě měli uvědomit že nám všem jde o stejné principy, tak pokud nejste placeni zamyslete se prosím. Vaše činy a podpora cizích agentů naší demokracii silně pošlapávají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama