Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2016 8:00:44

Čapkové obohatili Galerii Středočeského kraje

Čapkové obohatili Galerii Středočeského kraje

V sobotu 5. listopadu proběhla v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře vernisáž výstavy Ty děti si pořád hrají/Dětská tematika v díle bratří Čapků.

V sobotu 5. listopadu proběhla v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře vernisáž výstavy Ty děti si pořád hrají/Dětská tematika v díle bratří Čapků. Výstavu nabízející průřez tvorbou bratří Čapků ovlivněnou dětským světem si nenechali ujít ani náměstkyně Zuzka Moravčíková a radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

„Bratři Čapkové jsou právem považováni za naše nejvýznamnější prvorepublikové umělce. Dětské tvorbě Čapků se GASK ještě jako České muzeum výtvarného umění již věnoval v původních prostorách v Praze v roce 1996, současná výstava je ale mnohem rozsáhlejší a komplexnější. Je vyvrcholením dlouhodobé práce celého autorského týmu, kterému bych tímto chtěl poděkovat,“ sdělil radní Štefek.

Výstava představuje nejen obrazy, kresby, skici, dětské knížky v různých jazykových mutacích a Josefovy návrhy potisků textilií, ale i dosud nevystavená díla od 20. do 30. let 20. století. Prostor je věnován i interaktivní části expozice, která je zaměřena zejména na hry nejen pro děti, ale i dospělé.

Po dobu trvání výstavy připravilo Lektorské centrum GASK originální doprovodné programy pro návštěvníky napříč generacemi, do nichž se zapojí i školy. K výstavě vyšel i katalog obsahující reprodukce vystavovaných děl, který doplňuje a prohlubuje znalosti o vztahu tvorby bratří Čapků k dětskému světu, katalog byl na vernisáži též slavnostně pokřtěn.

Kurátorkou výstavy je Pavla Pečinková, organizátory výstavy jsou GASK – Galerie Středočeského kraje, p. o. a obecně prospěšná společnost Terra Cultura.

Výstavu bude možné navštívit až do 12. března 2017.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama