Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2016 6:27:18

V sídle kraje byly předány Ceny Unie českých spisovatelů

V sídle kraje byly předány Ceny Unie českých spisovatelů

V sobotu 5. listopadu byly v sídle Středočeského kraje slavnostně předány Ceny Unie českých spisovatelů za rok 2016.

V sobotu 5. listopadu byly v sídle Středočeského kraje slavnostně předány Ceny Unie českých spisovatelů za rok 2016.

„Středočeský kraj je krajem nesmírně kulturně bohatým, bohatým i na mistry pera, kterým se věnuje třeba Památník Karla Čapka ve Strži u Dobříše nebo Památník Lady v Hrusicích. Podporuje nejen prezentaci jejich děl, ale i rozvoj aktuální tvorby, k tomu slouží řada soutěží i ocenění. Jsem proto rád, že jsme mohli podpořit i předávání Cen Unie českých spisovatelů,“ podotkl při zahájení slavnostního shromáždění radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek. 

Unie českých spisovatelů uděluje cenu každoročně od roku 2006.
Při výběru laureátů ceny zohledňuje nejen uměleckou kvalitu jejich díla, ale rovněž jejich morální kvality a společenskou angažovanost. V letech 2006 – 2008 neslo ocenění název Cena Daniela Strože a Unie českých spisovatelů, od roku 2009 se jmenuje Cena Unie českých spisovatelů.

Ceny UČS převzali dirigent Petr Vronský, za celoživotní hudební činnost. Dále Gustav Oplustil za přínos české televizní zábavě. Cenu dostala i Jaroslava Obermaierová za celoživotní hereckou práci.

Ocenění získal i spisovatel Vlastimil Vondruška za dílo Husitská epopej. A pětici oceněných doplnil i Ivan David – obdržel cenu za odvážné občanské postoje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama