Ivo Vašíček

Právo na informace a ochranu soukromí
  • Piráti
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2011 8:44:08

Nejsme zboží v rukou bankéřů a politiků

Nejsme zboží v rukou bankéřů a politiků

Už druhý týden demonstrují v ulicích španělských měst nespokojení, převážně mladí Španělé. I přes informační blokádu demonstrace sílí. Zřejmě proto se vládnoucí struktury rozhodly použít proti demonstrantům brutální sílu.

Španělsko asi bombardovat nebudou

Sdílet |
Už druhý týden demonstrují v ulicích španělských měst nespokojení, převážně mladí Španělé. I přes informační blokádu demonstrace sílí. Zřejmě proto se vládnoucí struktury rozhodly použít proti demonstrantům brutální sílu.

Světový vývoj ekonomiky dospěl do stadia, ve kterém jsou již téměř všechny zdroje rozděleny. O využití potenciální pracovní síly rozhoduje globální finanční systém ovládaný oligarchy a jejich manažery (banky a investiční fondy rozhodují o tom, kde se bude vyrábět a prodávat). Mladí lidé ve Španělsku si uvědomují svoji bezvýchodnou situaci. V existujícím systému se stali „nepotřebným zbožím“ (celý systém je nastaven jako forma demokratické samosprávy pracovní a kupní síly). Jejich politici, stejně jako ti naši slouží globální oligarchii a přitom nás ještě okrádají. Prolhanost a korupce politiků zvyšují touhu lidí po skutečné změně.

Španělští demonstranti komunikují na facebooku např. zde: http://www.facebook.com/pages/Movimiento-15M/211669055522959?ref=ts

Podle posledních informací policie nyní rozhání demonstranty a rozsáhle zatýká.

Doufejme, že se nám podaří staré struktury svrhnout s minimálními ztrátami na životech. Je celkem pochopitelné, že se budou bránit podobně agresivně jako jejich kolegové v Tunisu, Libyi či Egyptě.

Pár aktuálních fotek: http://www.flickr.com/photos/acampadabcnfoto/show/with/5764467071/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama