Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2016 9:00:00

Prohlášení klubu zastupitelů KSČM k ustavujícímu zastupitelstvu Středočeského kr

Prohlášení klubu zastupitelů KSČM k ustavujícímu zastupitelstvu Středočeského kr

Klub KSČM schválil před vlastním ustavujícím zasedáním zastupitelstva Středočeského kraje 18. listopadu toto prohlášení...

My, Zastupitelé KSČM, zvolení do Zastupitelstva Středočeského kraje, jsme se sešli hned druhý den po krajských volbách. Ustanovili jsme klub, do vedení zvolili - Ivana Cinku, Jiřinu Fialovu, Pavla Hubeného a jako předsedu klubu Zdeňka Štefka a zahájili činnost.

Nyní, po několika týdnech vyjednávání a zamítnutí návrhů na neplatnost voleb, bylo svoláno ustavující zastupitelstvo Středočeského kraje, v rámci kterého bude pravděpodobně zvoleno nové vedení kraje složené ze zástupců ANO, STAN, ODS a části TOP09. Hejtmankou se má stát paní Jermanová Pokorná (ANO).

Říkáme zcela otevřeně:  Navrhovaná koalice je pro nás značně nečitelná a v mnohém rozporuplná. Neznáme ze zveřejněných informací ani programové prohlášení ani konkrétní priority nové vlády. Známe jen některé postoje zastoupených subjektů a jejich volební programy.

Byť mnohé priority jsou společné pro všechny strany zastoupené v krajském zastupitelstvu, zásadně nesouhlasíme se snahami omezovat sítě dosud garantovaných poskytovaných služeb v oblasti sociální, zdravotní, dopravní, vzdělávací, kulturní. Nesouhlasíme s rušením žákovského jízdného ani se zrušením proplácení poplatků za zdravotní pohotovost. Nesouhlasíme ani s případnou další privatizací, ve zdravotnictví nebo v dopravě, ani s neuváženým a nevýhodným rozprodejem majetku kraje. Nemůžeme souhlasit ani s avizovaným „bouráním mostů“ v zahraniční politice kraje. Nechceme připustit ani zastavení pozitivních trendů zahájených v uplynulých obdobích - jen kvůli jiné „barvě“ vládnoucích stran.

Klub KSČM proto tuto krajskou vládu, která je pravicovou koalicí, nemůže podpořit a také ji nepodpoří. V případě, že krajská vláda v navrhovaném složení vznikne, budeme konstruktivní, důslednou a věcnou opozicí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama