JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2016 11:19:00

Demonstranty v Králíkách podpořím. Způsob komunikace ministerstva je nevhodný

Demonstranty v Králíkách podpořím. Způsob komunikace ministerstva je nevhodný

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se ve středu 23. listopadu zúčastní demonstrace proti zřízení vězeňského zařízení v Králíkách, proti kterému vystupují nejen samosprávy města a kraje, ale také celá řada občanů.

O dva dny později se ve městě uskuteční referendum, ve kterém občané vyjádří svůj názor, zda jim zařízení tohoto typu ve městě vadí či nikoliv. Již nyní se však objevila informace o zahájení procesu převodu objektu na Vězeňskou službu.

„Chci vyzvat veřejnost, aby s referenda zúčastnila, protože kdo jiný by se měl vyjádřit o této záležitosti než ti, kteří v místě žijí. Ve středu 23. listopadu proto podpořím občany města, protože velká skupina obyvatel není se záměrem spokojena a sdílí názor Pardubického kraje. Tato demonstrace je opodstatněná, protože Ministerstvo spravedlnosti nekomunikuje tak, jak bych si představoval,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Osobně jsem přesvědčený, že ministerstvo má jiné možnosti na umístění tohoto zařízení a nevím, proč si vybrali oblíbenou turistickou lokalitu, kterou Králicko je. Pokud je důvodem malá počáteční investice do objektu, tak i přesto je nutné počítat s investicí v řádech desítek milionů korun. Jsem také přesvědčený, že na Králicku není ani dostatek personálu, který by zde mohl pracovat,“ uvedl hejtman a nastínil možné využití areálu. „Objekt by mohl být lépe využit jako domov pro seniory, ale také se opakovaně hlásí investor, který by jej upravil na startovací byty. Koneckonců bytová otázka je v oblasti problém, takže bych se osobně přikláněl k této variantě, která bude v souladu s dlouhodobým záměrem města a kraje,“ sdělil Netolický.

Ten se také okomentoval vyjádření ministra Pelikána, který označil jeho zájem o oblast za čistě předvolební kalkul. „Zájem o areál a jeho další směřování jsem projevil opakovaně již v souvislosti se záměrem zřídit zde azylový dům, a to z obdobných důvodů, kterými argumentuji nyní v tomto případě, byť se pan ministr na setkání s občany vyjádřil jiným způsobem,“ uvedl hejtman Netolický s tím, že požádal o osobní setkání generálního ředitele Vězeňské služby ČR Petra Dohnala, ale také ministra Roberta Pelikána. „Bohužel nemám od pana ministra žádnou zpětnou vazbu na možnost našeho setkání, které by bylo zcela jistě ku prospěchu věci,“ dodal hejtman Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama