Filip Zachariaš

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2016 9:21:40

Koniáš, pardon Vlk, káže: Bohatým chtějí brát a chudým dávat!

Koniáš, pardon Vlk, káže: Bohatým chtějí brát a chudým dávat!

Kardinál Vlk nedávno zveřejnil další z řady svých článků, kteří věřící, často potýkající se s bídou a nouzí, jistě ocení. Nazval jej „Naše současná normalizace“, čehož si všimla i mnohá média.

Samozřejmě – jako pokaždé, když církev kolem sebe kopala – šlo o peníze. Peníze, které sice nikdy nevlastnila, ale které získala díky hlasu pravomocně odsouzeného poslance a přeběhlíků, kteří se zpronevěřili svým slibům. Proti vůli většiny obyvatel.

Podle pana kardinála se Češi, Moravané a Slezané nedokázali vypořádat s minulým režimem. Chápu, že podle jeho představ a představ organizace, za kterou hovoří, to mělo být patrně ohněm na hranici. Ten by nejraději připravil i pro jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu, bývalého jihomoravského hejtmana Michala Haška, nebo předsedu KSČM Vojtěcha Filipa. Nenávist a chamtivost církevních hodnostářů nezná mezí. V návaznosti na historické zkušenosti římsko-katolické církve samozřejmě demokraticky zvolení politici podle kardinála Vlka asi musí navrhovat jen to, co si přeje církev svatá.

Škoda, že svými činy zadupal do církevního popela i nedávno ukončený Rok milosrdenství vyhlášený papežem Františkem. Jak by jinak mohl natahovat ruce i po objektech (byť v rámci církevního daru se vůbec neměly vydávat), kde sídlí například školy, a další majetky, které patří obcím, městům a krajům, ale i soukromým osobám? Zkrátka – sáhněte nám na majetky a dostanete po prstech. Vždyť naši bratři je po staletí s péčí řádných církevních hodnostářů dojili i z poslední stařenky na poli. A teď by si nám dovolil nějaký komunista naše penízky - z Boží vůle sebrané - zdanit? Ne! Daně jsou tady pro poddané a občany, ne církev svatou! Asi tak nějak probíhá uvažování pánů prelátů.

Je ostudné, že o normalizaci mluví představitel instituce, která po staletí bránila rozvoji a přední objevitele likvidovala vyhnanstvím, vězením nebo smrtí. Organizace, která kupčila se vším možným, organizace, která umučila na základě svého zvráceného myšlení nespočet žen. Jenomže ouha – ďábel a čarodějnice už dnes nezabírají, tak ocejchujeme komunisty.

Kardinále Vlku, styďte se! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama