Ing. Michal Kučera

  • TOP 09
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2016 21:30:00

Tisíc pivovarů zlikvidováno. Tisíc hospod

Tisíc pivovarů zlikvidováno. Tisíc hospod

Projev na 53. schůzi sněmovny 30. listopadu 2016:

Se zájmem jsem si vyslechl projev pana ministra financí Andreje Babiše, kterého mám v podstatě rád, a kterého je mi tudíž i poměrně líto, protože zřejmě propadl nějakému sebeklamu. Je mi líto také toho, že neposlouchal toho, co jsme tady půl roku říkali při projednávání EET.

My jsme přesně tyto argumenty říkali, pane ministře Andreji Babiši, a vy jste nás zřejmě neposlouchal. Vy jste na to přišel až sám, až vám napsala nějaká babička z Kladna. To je mi líto. Tamhle pan poslanec Janulík se tomu smál také. A myslím si, že naprosto zbytečně, protože stačilo jednoznačně poslouchat.

Víte, to, že o tom dlouhodobě mluvíme a vždy jsme volali po zjednodušení - otázka je, proč jste to neudělali dřív, pane ministře Andreji Babiši. Proč jste čekal až na konec volebního období. Sedíte tady tři roky ve vládě, a já si myslím, že pokud jste chtěl zjednodušit podnikatelské prostředí, chtěl jste ulehčit malým a středním podnikům, tak jste na to měl dost času. A ne až na poslední chvíli, když se rozbíhá váš balkánský šmírovací experiment.

Říkáte, že to jsou slova, která říkají politici, a že politici v tom vznášejí zmatky. Dovolím si takovou nejčerstvější zprávu, pane ministře Andreji Babiši, která vyšla teď v 15.25. Je to informace, která přichází od jednoho z největších pivovarů v České republice, kde největší pivovar v České republice říká. Činnost momentálně ukončují spíše menší a vesnické hospody, které nepodávají teplé jídlo. K začátku prosince k ukončení piva se přihlásilo přes tisíc zákazníků. Tisíc zákazníků u jednoho z pivovarů. Dá se předpokládat, že hlavní vlna dopadu EET ještě přijde v prosinci a v lednu. (Upozornění na čas.) Tisíc pivovarů zlikvidováno. Tisíc hospod. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama