Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2016 21:33:30

Ministr kultury Herman škodí zájmům České republiky

Ministr kultury Herman škodí zájmům České republiky

V Poslanecké sněmovně při interpelacích ministr kultury Herman mimo jiné prohlásil, že 12. prosince dostane v Německu cenu za česko-německé smíření. Ministr Herman toto sdělil ve čtvrtečních sněmovních interpelacích s komunistickými poslanci.

Je na pováženou, že ministr kultury si snad ani nechce uvědomit, že Sudetoněmecké krajanské sdružení stále má vůči ČR majetkové nároky. Vzpomeňme na to, jak v květnu pan Herman zavítal na sudetoněmecký sjezd, kde mimo jiné vyjádřil lítost nad odsunem sudetských Němců z československého pohraničí. Bohužel musím konstatovat, že ministr kultury jel do Norimberku se souhlasem premiéra Sobotky, který se čím dál tím více profiluje pravicově, tak jako celá tuzemská vláda.

Pokud někdo v poslední době takzvaně zmapoval politické kroky ministra Hermana, tak si určitě položil zásadní otázku. Pro koho vlastně politicky pracuje Daniel Herman? Pro české občany?  Bohužel poslední dobou se ukazuje, že ministr Herman s největší pravděpodobností pro české občany už zřejmě nepracuje. Stačí se připomenout to, jak například Českou republiku a její občany (hlavně ty, kteří ztratili své blízkě v době nacistické okupace) ponížil v květnu v Norimberku svým prohlášením a neustálými ničím nepodloženými omluvami. Dalším svým krokem znevážil zahraniční politiku vlády tím, že se sešel na oficiální půdě s Dalajlamou.

Myslím, že kdyby jakýkoli ministr ve vládě západních států podnikal adekvátní kroky jako ministr kultury Herman, tak by byl ihned odvolán. Bohužel premiér Sobotka není dostatečně politicky silný na to, aby se k takovému kroku odhodlal. A mimochodem, v kompetenci předsedy vlády je i možnost odvolat ministry koaličních stran.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama