RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2016 21:11:00

Lesy by mohly výrazně přispět ke zmírnění klimatických změn

Lesy by mohly výrazně přispět ke zmírnění klimatických změn

Dne 1.12. uspořádal europoslanec Pavel Poc v Evropském parlamentu konferenci ohledně budoucnosti využití lesní biomasy po Pařížské klimatické konferenci (COP21).

Častokrát bylo řečeno, že lesní biomasa má kromě ekonomického významu i velmi důležitou roli pro udržitelný rozvoj v EU – více než 60 % veškeré evropské energie z obnovitelných zdrojů pochází právě z lesů a jak jsme se včera dozvěděli, toto číslo bude průběžně narůstat.

Mnohé vědecké studie argumentují, že lesy by mohly výrazně přispět ke zmírnění klimatických změn. Díky fotosyntéze jsou totiž významným úložištěm uhlíku. Tím, že následně dochází k jejich zpracování například ve stavebnictví či energetice se zároveň snižuje naše spotřeba fosilních paliv a tudíž i zátěž na životní prostředí. Hlavní závěr z konference byl jasný: Lesy a biomasa budou v přechodu EU na obnovitelnou a čistou ekonomiku hrát i nadále klíčovou roli.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama