Mgr. Tomáš Chalupa

Praha 6; volby do PS: č. 9
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2011 11:09:11

Deklarace pro zlepšení kvality ovzduší Ostravě pomůže

Deklarace pro zlepšení kvality ovzduší Ostravě pomůže

Ministr Tomáš Chalupa podepsal v Ostravě se zástupci kraje deklaraci pro zlepšení kvality ovzduší

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa navštívil Ostravu. Se zástupci Moravskoslezského kraje podepsal Společnou deklaraci pro zlepšení kvality ovzduší.

„Tato deklarace je součástí Akčního plánu – souboru opatření pro zlepšení stavu ovzduší v Moravskoslezském kraji, který jsme v Ostravě představili na začátku dubna,“ řekl ministr. „Obyvatelé zdejšího regionu jsou zhoršenou kvalitou ovzduší postiženi dlouhodobě. A tato deklarace je dalším krokem v komplexním řešení celého problému, které jsme si stanovili za cíl,“ dodal. Ministr také připomněl, že kromě velkých původců škodlivin se na špatné situaci podílí také domácnosti a doprava.

Minimalizovat znečištění v Moravskoslezském kraji se snaží všechna zákonná opatření a místní vyhlášky. Ke zlepšení ovzduší slouží také dobrovolné dohody, grantové a evropské programy nebo kompenzační opatření.

Deklarace chce proto navíc rozšířit Operační program Životní prostředí o alternativní dopravu, dále nastínit změny pravidel pro čerpání peněz z evropských i národních zdrojů, snížit emisní zátěž, kterou způsobují lokální topeniště, podpořit vědu, výzkum a osvětu a vytvořit dílčí akční plány.

Účastníci deklarace přislíbili, že k tomu využijí všechny dostupné legislativní zdroje a budou více pracovat na vzájemné informovanosti.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama