JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2016 6:33:00

Další pomoc přetíženým soudům. Jedná se o transparentní systém

Další pomoc přetíženým soudům. Jedná se o transparentní systém

Ministr spravedlnosti Pelikán předložil prezidentu republiky Miloši Zemanovi podklady ke jmenování 33 nových soudců. Vybraní kandidáti částečně nahradí soudce, kteří v rámci tzv. přirozené obměny skončili či postupně skončí ve funkci do 31. 1. 2017.

Ministr i tentokrát zohlednil dlouhodobou přetíženost některých soudů. V minulosti tento záměr aplikoval v Brně a v Ústeckém kraji.

„Posilujeme zejména soudy, které se i přes nadstandardní výkon potýkají se značným počtem nedodělků. Jedná se o transparentní systém, který umožní přidělení nových soudců a soudkyň na nejvíce potřebné soudy,“ uvedl ke jmenování ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Největší personální obměnu pocítí Krajský soud v Ostravě (7 soudců), Krajský soud v Praze a v Ústí nad Labem (oba po 6 soudcích). Následuje Krajský soud v Brně (5 soudců), Krajský soud v Hradci Králové (3 soudci), Krajský soud v Plzni (2 soudci) a Krajský soud v Českých Budějovicích (2 soudci). Současně posílí i Městský soud v Praze (1 soudce) i Nejvyšší správní soud (1 soudce).

V letošním roce se tak jedná již o třetí jmenovací etapu, poslední jmenování soudců se uskutečnilo 28. 6. 2016.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama