Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2016 4:29:00

Merkelová jde do voleb posílena

Merkelová jde do voleb posílena

Angela Merkelová dostala na předvolebním sjezdu nejsilnější vládní strany CDU velmi silný mandát, pokud jde o možnost obhájení kancléřského úřadu ve volbách v příštím roce.

Volby do Bundestagu se v Německu uskuteční v září příštího roku a klerikální CDU do nich nevstupuje právě s nejlepším skóre. V zemských volbách v průběhu roku byla taro strana silně oslabena a hlasy jí odčerpávala především pravicově populistická Alternativa pro Německo (AfD) v důsledku migrační krize.

Ve vystoupení A. Merkelové na předvolebním sjezdu CDU zazněly proto akcenty jak strategického, tak taktického charakteru. A Merkelová poprvé vystoupila proti používání burek muslimských žen na veřejnosti v Německu. Její stanovisko je jasné a záměrem je odčerpat od AfD ty voliče, kteří se nechali strhnout protiimigrační a protimuslimskou rétorikou.

Merkelová a její ministr vnitra de Maiziére zcela nepochybně během příštích devíti měsíců udělají vše proto, aby z Německa začali být vyexpedováváni imigranti, kteří v Německu neobdrží azyl. A. Merkelová zkrátka přitvrzuje německou azylovou politiku.

Pokud jde o strategické vyznění jejího projevu, bylo ve znamení další modernizace Německa, německého průmyslu a hospodářství obecně, ale také posílení rozvoje a tolerance v německé společnosti. Delegáti sjezdu odměnili její projev jedenáctiminutovým potleskem ve stoje, což je druhý nejdelší potlesk po jejích velkých projevech na sjezdech CDU za dlouhá léta, co je předsedkyní. (Jen na jednom sjezdu měla potlesk delší, tedy 13 minut.)

Merkelová obdržela v tajné volbě 89,5 % hlasů delegátů sjezdu, a dá se říci, že má velmi silný mandát k dalšímu politickému postupu. A také, že má silný mandát do voleb do Spolkového sněmu , aby již po čtvrté mohla být zvolena německou kancléřkou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama