Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2016 18:51:49

Člověk v tísni by měl předložit důkazy, že se věnuje jen humanitární činnosti

 Člověk v tísni by měl předložit důkazy, že se věnuje jen humanitární činnosti

Dne 7.12. tohoto roku odvysílala televizní stanice TV Centr snímek dokumentárního charakteru, který obviňuje humanitární organizaci Člověk v tísni z korupce a špionáže na východě Ukrajiny.

Úřady v Doněcku před několika dny odebraly akreditaci „Člověku v tísni“.

Považuji za nutné zmínit, že nejen tato organizace je úřady na východní Ukrajině obviňována z korupce, špionáže a dalších věcí, které nejsou slučitelné se skutečnou prací humanitárních organizací. Právě zde bychom si měli položit otázku, proč se k takovým krokům úřady ve „zbouřených oblastech“ několikrát odvážily? Odpověď je více než jednoduchá. Východoukrajinské úřady k tomu asi měly vážný důvod. Ale samozřejmě, že na tuto otázku lépe odpoví analytici, kteří více znají poměry na východě Ukrajiny.

Mimochodem, je velmi zvláštní, že hlavně mezi dárci již zmiňované organizace jsou různé společnosti, které jsou známé svými negativními činostmi v zahraničí. Například tím, že jsou napojené na další „neziskovky“, které v zahraničí plní úkoly tajných služeb. Je veřejně známo, že mezi dárci „Člověka v tísni“ je například americká ambasáda či Open Society Foundations. A z toho také logicky vyplývá, že ona humanitární organizace se nezabývá jen humanitární pomocí, jak by se mělo logicky očekávat, ale také politikou. Stačí například zmínit projekt pro tuzemské střední školy „Jeden svět na školách“. Bylo by vhodné zjistit, zda-li opravdu „Člověk v tísni“ úzce spolupracuje s americkou vládní organizací USAID, která de facto poskytuje krytí pro zpravodajské služby v zemích, které nejsou politicky ani ekonomicky stabilní.

Organizace Člověk v tísni má určitě nějaké zásluhy, co se týče čistě humanitární pomoci v ČR. Ale pomalu nastává čas na to, aby se rozkryla pravá role této humanitární organizace. Není možné, aby humanitární organizace byla opakovaně napadána, že provádí v zahraničí špionážní úkoly. Pokud tomu tak není, tak ať tato organizace jasně předloží důkazy o tom, že se věnuje jen humanitární činnosti.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama