ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2016 9:47:12

Plzeňský centrální obvod má na svém území další street workoutové sestavy

Plzeňský centrální obvod má na svém území další street workoutové sestavy

Nové street workoutové sestavy se nacházejí ve Škodalandu a u dětského hřiště v Čermákově ulici v blízkosti nákupního centra Area Bory.

Právě tam je nechal naistalovat plzeňský centrální obvod a navazuje tak na první street workoutovou sestavu, která se nachází v borské Heyrovského ulici.

Cvičení na těchto sestavách přišlo v poslední době do obliby, a to hlavně mezi mládeží. Jde o sport zatím nerozšířený a v naší zemi se začal rozvíjet celkem nedávno. Cvičení se provádí ve venkovním prostředí a vlastní tělesnou vahou. 

„Chceme i tímto způsobem podporovat mládež ve sportování a držet je co nejdále od všech negativních vlivů. Dělat prostě něco smysluplného a venkovním cvičením třeba změnit životní styl,” uvedl David Procházka (ANO 2011), místostarosta centrálního obvodu.

Na část workoutové sestavy a úpravu prostoru v jejím okolí byl ve Škodalandu využit finanční příspěvek z Fondu životního prostředí Komise ŽP Rady města Plzně. Bylo vysázeno i deset javorů mléč, které budou v teplém a slunečném počasí zastiňovat prostor kolem konstrukce.

„Protože nám jde i o bezpečnost cvičenců, splňují oba workouty veškeré bezpečnostní normy a disponují také dopadovou plochou. Ve Škodalandu je písková, v Čermákově ulici je zase tvořena z pryžových desek. Jedná se o certifikovanou dopadovku, nenáročnou na údržbu,” dodal David Procházka.    

Nezůstane však jen u těchto dvou nových sestav. V nejbližší době má vzniknout v zadních Skvrňanech v ulici T. Brzkové další sestava, kterou na doporučení centrálního obvodu vybuduje město Plzeň, a po její realizaci přejde do komplexní péče plzeňského centrálního obvodu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama