Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2016 8:35:00

Trumpovi noví spolupracovníci

Trumpovi noví spolupracovníci

O tom, že Donald Trump byl ve volbách hlavním kandidátem americké dělnické třídy, není třeba pochybovat. Je to stejný paradox jako u nás, kde hlavní protestní stranou v zemi jsou nikoli komunisté, ale strana multimiliardáře.

 Nic proti tomu, když lidé hlasují proti svému třídnímu zájmu. A je samozřejmě možné, že jeden i druhý, Trump i Babiš, se budou snažit hájit zájmy těch potřebnějších. Těžko si to však lze reálně představit. D. Trump zatím sestavuje svůj kabinet, dalo by se říci, přímo podle majetkového a příjmového cenzu. Skoro by se chtělo dodat, že kdo nemá majetek v řádech alespoň desítek milionů dolarů, nemůže být členem Trumpova kabinetu.

Shodou okolností bude zřejmě "nejchudším" členem budoucího kabinetu D. Trumpa predestinovaný ministr financí S. Mnuchin, jehož majetek se odhaduje na 47 milionů dolarů, což je převedeno do české měny více než miliarda korun.

Nutně se vkrádá otázka, jak vláda, v níž jsou zastoupeni vlastně jen velkopodnikatelé a jedni z nejbohatších lidí v USA, může rozumět potřebám obyčejných lidí.

Lze si těžko představit, kdo z těchto lidí jde například nakupovat do supermarketu základní druhy potravin anebo se pohybuje někde jinde než v exkluzivních zónách a bydlí někde jinde nežli v bezpečnostními agenturami a bodyguardy chráněných objektech.

Kolik asi z těchto lidí, kteří budou tvořit americký vládní kabinet, létá běžnými leteckými linkami, a nikoli svými osobními či firemními letouny? Jsou to prostě lidé z jiného světa, a jen příští měsíce a roky ukážou, zda jsou to lidé, kteří nejsou úplní mimoni. Tedy lidé stojící zcela mimo běžný život.

Vyjadřování např. predestinovaného amerického ministra životního prostředí svědčí o tom, že je to člověk, který vůbec nevnímá realitu tohoto světa. Popírat globální oteplování v situaci, kdy se o centimetry každoročně zvyšuje hladina oceánů a kdy roztávají ledovce, kdy v mořích odumírají korálové útesy, je něco, co evokuje přístup madame Pampadour: "Po nás potopa".

Jestli tato Trumpova vláda popíráním faktů, jako je globální oteplování, chce ulehčit nejrůznějším ekologickým limitům v USA, je to cesta do pekel.

Bylo by dobře, aby všichni ti, kteří i na stránkách tohoto serveru přistoupili k bezbřehé adoraci D. Trumpa na základě nějakého sympatického rysů jeho politiky, vyčkali s hodnocením pár měsíců na to, jaké budou jeho konkrétní politické kroky. A jaké důsledky budou mít.. ..Pro USA i pro lidstvo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama