Ing. Petr Mach, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2016 9:53:12

Strana se dostala do vnitřního sporu. Vidím jediné východisko...

Strana se dostala do vnitřního sporu. Vidím jediné východisko...

Petr Mach rezignoval na funkci předsedy Svobodných.

Petr Mach rezignoval na funkci předsedy Strany svobodných občanů, a učinil tak s okamžitou platností na zasedání Republikového výboru strany 10. prosince 2016. Svobodné vedl od vzniku strany 14. února 2009 a ke své rezignaci říká:

„Strana se dostala do vnitřního sporu o charakter, směřování a ústřední téma komunikace pro volby do Poslanecké sněmovny. Spor se vedl o to, jestli vystoupení z EU (tzv. „czexit“) má být hlavním či jediným volebním tématem strany, nebo ne. Já osobně tuto tezi nepodporuji, protože myslím, že naše občany kromě bruselské byrokracie trápí např. vysoké daně a neustálé ukrajování našich svobod naší českou vládou. Abych zabránil trvajícím, ubíjejícím a neproduktivním sporům ve straně, vidím jediné východisko v tom, že o dalším charakteru strany rozhodnou členové v nové volbě předsedy.“

Předsednictvo Svobodných dál funguje ve složení: Radim Smetka, Josef Káles, František Matějka a Ondřej Pecák. „Doufám, že předsednictvo strany vypíše bez zbytečného odkladu volbu předsedy. V ní budu usilovat o znovuzvolení a chci se přímo střetnout se zastánci alternativní vize. Předpokládám, že bude na předsedu kandidovat František Matějka jako hlavní iniciátor myšlenky, že by měla strana komunikovat výhradně vystoupení z EU,“ prohlásil Mach.

Petr Mach je přitom pro vystoupení ČR z EU: „Od vzniku strany si myslím, že Česká republika by měla být v Evropě suverénním státem. Jsem pro vystoupení ČR z EU a jsem pro to, aby bylo uspořádáno referendum o členství v EU. Voličům ale musíme podle mě nabízet naši vizi státu, který bude nejen suverénní, ale ve kterém občané budou svobodní, budou platit jen nízké daně a stát je nebude obtěžovat nekonečnou byrokracií. Nechci potlačit ekonomickou složku našeho programu,“ uvedl Mach.

Petr Mach (41) je profesí ekonom, v roce 2014 byl za Svobodné zvolen poslancem Evropského parlamentu. Žije v Praze a s manželkou Andreou má syna Jonáše (nar. 29. 11. 2016).

„Rezignace Petra Macha na předsedu Svobodných mě vůbec netěší, ale jsem nezdolný optimista, jak co se týče Petra Macha jako hlavní tváře Svobodných, tak ohledně budoucnosti naší země a úspěchu v nastávajících sněmovních volbách,“ řekl místopředseda Svobodných Ondřej Pecák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama