ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2016 11:13:15

V Plzni soutěžili rodiče s dětmi v zábavné orientační automobilové soutěži

V Plzni soutěžili rodiče s dětmi v zábavné orientační automobilové soutěži

V sobotu 10. prosince uspořádal Autoklub Plzeň ve spolupráci s komisí BESIP při odboru dopravy Magistrátu města Plzně, BESIPem pro Plzeňský kraj, Městskými obvody Plzeň 3, Plzeň 1 a dalšími partnery už 33. ročník soutěže Jízda za vánočním stromkem.

Soutěže, jejíž start byl ve sportovním areálu na Nové Hospodě, se zúčastnilo 33 posádek a 46 soutěžících dětí ve třech věkových kategoriích. Pořadatelé přivítali na startu také děti z dětského domova Domino.

Posádky absolvovaly trať v délce 33 km, na které plnily úkoly z dopravní výchovy, požární ochrany a znalosti místopisu. Před zahájením soutěže si všichni řidiči vyzkoušeli znalosti pravidel silničního provozu a děti ze zdravovědy.  

„Rádi podporujeme v našem obvodu akce zaměřené na bezpečnost v silničním provozu a bezpečnost dětí vůbec. Proto také dostala naši podporu tato tradiční soutěž, kde společně soutěží rodiče s dětmi,” informoval David Procházka (ANO 2011), místostarosta třetího plzeňského obvodu.  

Po splnění zábavných úkolů bylo na trati připraveno pro řidiče několik dovednostních soutěží, jako např. nasazování sněhových řetězů na čas či rozjezd do kopce. Po dojetí do cíle u chotíkovského hypermarketu děti společně s řidiči vyzkoušeli jízdu zručnosti osobních automobilů a také s nákupními vozíky. Celou akci uzavřel pěší orientační závod.  

„Akce Jízda za vánočním stromkem 2016 má za cíl hravým způsobem zlepšovat znalosti o silniční bezpečnosti nejenom v našem městě, ale i kraji. Je skvělé, že se takto pomáhá dětem a rodičům,” dodal Radislav Neubauer (ČSSD), starosta centrálního obvodu.  

V sále sokolovny pak nejúspěšnější účastníci obdrželi ceny od organizátorů a zástupců plzeňského centrálního obvodu.    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama