Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2016 22:14:48

Stanovisko klubu KSČM k Programovému prohlášení Rady Středočeského kraje

 Stanovisko klubu KSČM k Programovému prohlášení Rady Středočeského kraje

My, zastupitelé Středočeského kraje za KSČM, jsme se podrobně seznámili s programovým prohlášením nové „krajské vlády“ složené z ANO, STAN, ODS a části TOP09.

My, zastupitelé Středočeského kraje za KSČM, jsme se podrobně seznámili s programovým prohlášením nové „krajské vlády“ složené z ANO, STAN, ODS a části TOP09. S prohlášením, které bylo zveřejněno až po ustavujícím zasedání zastupitelstva. Nová „krajská vláda“ tak vznikla bez seznámení všech zastupitelů s jejími cíli a vizemi.Konstatujeme, že značná část programového prohlášení je v obecné rovině společným průnikem programových požadavků všech subjektů v krajském zastupitelstvu, včetně KSČM. Otevřený, efektivně a odpovědně hospodařící kraj, usilující o všestranný rozvoj – to je i naším cílem.Konstatujeme, že značná část programového prohlášení je jakýmsi „objevováním již objevené Ameriky“, popisují se procesy a cíle, které již byly realizovány za minulých volebních období, které jsou již podrobně naplánovány a uskutečňovány nebo které již byly zahájeny, jako třeba v oblasti integrace hromadné dopravy, v oblasti dopravní bezpečnosti nebo rozklikávacího rozpočtu. Oceňujeme, že nové vedení kraje nepřišlo jen bořit vše staré, že chce dle svého prohlášení navázat na uskutečněné kroky. Programové prohlášení ale budí zdání, jakoby se dosud v kraji vůbec nic nedělo. A jestli se něco udělalo, tak ke škodě všech občanů Středočeského kraje.Konstatujeme, že prohlášení neobsahuje dostatečné a jednoznačné záruky, že se nebudou omezovat poskytované služby, že se nebudou privatizovat krajská zařízení např. přes částečnou privatizaci lukrativních provozů. V prohlášení chybí i podpora učňovského školství.Konstatujeme, že prohlášení obsahuje některé programové body, se kterými nemůžeme souhlasit, jako je již uskutečněné zrušení žákovského jízdného a proplácení poplatků za pohotovosti nebo důraz na individuální zodpovědnost, který může být předstupněm omezování sociální péče.Prohlašujeme, že jsme připraveni aktivně podpořit společné programové body, které budou v zájmu rozvoje kraje a jeho obyvatel. Stejně tak jsme připraveni hájit zájmy občanů v případech, které by měly negativní dopad na jejich životní podmínky a jejich důstojnost.Klub zastupitelů KSČMStředočeský kraj
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama