MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2016 10:13:00

Zastupitelé projednají nové obvody mateřských škol

Zastupitelé projednají nové obvody mateřských škol

Rada města minulý týden schválila návrh na vydání obecně závazné vyhlášky č. 5/2016. Ta určuje nově v Mladé Boleslavi školské obvody městských mateřských škol. Tuto vyhlášku musí ještě schválit tento týden zastupitelstvo města.

 „Snažili jsme se vybrat řešení, které si myslíme, že je nejšetrnější. Máme tedy pouze dva obvody – město sever a město jih. Dělící čárou je železniční trať, takže se to obyvatelům dobře zapamatuje,“ řekl primátor města Raduan Nwelati. Vydat vyhlášku o školských obvodech mateřských škol ukládá nově obcím školský zákon.

V praxi to znamená, že školky se budou školskými obvody řídit – děti z daného obvodu mají takzvaně přednostní právo pro přijetí. Zároveň ale má každý rodič svobodnou volbu, kam dítě přihlásit. V případě velkého zájmu o školku ale nemusí být dítě z jiného obvodu přijato. Je to zcela stejné, jako v případě školských obvodů základních škol.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama