Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2016 8:35:00

MD neumí připravit projekty pro čerpání eurodotací

MD neumí připravit projekty pro čerpání eurodotací

Ministerstvo dopravy je nejhorší v čerpání peněz z evropských fondů ze všech ministerstev. Přes opakované ujišťování ministra Ťoka, že má vše pod kontrolou, se situace nelepší.

 Tuto skutečnost opět potvrdilo ministerstvo pro místní rozvoj: jednoduše řečeno, z celkové přidělené sumy v dotačním období dokázalo ministerstvo dopravy z Operačního programu Doprava dosud využít pouhých 0,8 procenta! Přitom aby bylo reálné stihnout čerpání evropských peněz, stanovilo ministerstvo pro místní rozvoj hranici vyhlášených výzev do konce tohoto roku na minimálně 70 procent. Psal se říjen 2016…

Operační program Doprava je jediný, který ministerstvo pro místní rozvoj označuje za vysoce rizikový. Aby Česká republika o přidělené peníze nepřišla, musela se v tomto roce část evropských dotací pro resort dopravy převést do fondu ministerstva životního prostředí. Podobně tomu pravděpodobně bude i v roce 2017.

Na neschopnost ministra Ťoka zvládnout čerpání evropských peněz upozorňuji již řadu měsíců, nic se bohužel nelepší.

Je zřejmé, že i v této věci se nakonec, podobně jako například u mýta, žádné zásadní změny k lepšímu nedočkáme. Čas a čísla jsou ale neúprosná. Nakonec dostihnou i pana ministra a realita vyplave na povrch. Naneštěstí pro Českou republiku a její občany.

Jan Birke, odborný mluvčí ČSSD pro oblast dopravy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama