Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2016 18:36:40

Mezinárodní setkání komunistických stran v Hanoji (2016)

Mezinárodní setkání komunistických stran v Hanoji (2016)

Ve dnech 28. a 29. října 2016 se uskutečnil osmnáctý ročník Mezinárodního setkání komunistických a dělnických stran (MSKDS) ve vietnamském Hajoji.

Účast na Mezinárodní setkání komunistických a dělnických stran přijalo více než 120 komunistických stran se svými zástupci z 85 zemí. Toto fórum bylo důležité uspořádat pro výměnu informací, sdílení zkušeností a vzájemné posílení spolupráce.

Konference se pořádala pod heslem: „Kapitalistická krize a imperialistická ofenzíva – Strategie a taktika komunistických a dělnických stran v boji za mír, dělnická a národní práva, za socialismus.“

Úvodní slovo měl Hoang Binh Quan, člen Ústředního výboru strany komunistické strany Vietnamu a vedoucí oddělení Ústřední komise pro vnější vztahy, který zdůraznil, že je důležité podporovat boj za mír a socialismus, nezávislost a suverenitu země včetně zájmu pracujících.

K tomu dodává, že je důležité dodržovat základní principy Charty OSN a mezinárodního práva, a to zejména respektování nezávislosti, suverenity, nevměšování se do vnitřních záležitostí zemí, nepoužití síly. Veškeré spory je nutné urovnávat mírovými prostředky, což je základem pro mír a stabilitu zemí v současných podmínkách.

Prezentoval také úspěchy a zkušenosti za období třicetileté inovace ve Vietnamu. Cílem komunistické strany Vietnamu je národní nezávislost spojená se socialismem, nezávislou zahraniční politikou, sebedůvěrou. Důležitá je spolupráce a rozvoj, posilování a zlepšení vztahů se socialistickými zeměmi.

Pokud se jedná o úspěchy reforem, tak ve Vietnamu po celé období třiceti let vzrůstalo HDP v průměru téměř o 7 procent. Podle hodnocení OSN je Vietnam jednou z předních zemí světa v boji z snížení chudoby, kdy před zahájením politiky nového směru činila míra chudoby 58 procent a nyní tvoří počet chudých domácností již jen 9 procent.

Účastníci vyjádřili svůj obdiv k boji za národní osvobození a inovačních úspěchů ve Vietnamu a poděkovali zástupcům komunistické straně ve Vietnamu za pozvání na tuto schůzku. Mezinárodního setkání se zúčastnil i předseda Komunistické strany Čech a Moravy.

Zdroje:

http://vov.vn/chinh-tri/dang/khai-mac-cuoc-gap-quoc-te-cac-dang-cong-san-va-cong-nhan-lan-thu-18-564361.vov

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Bc-Pavel-Herman-20321/clanek/Uspechy-za-obdobi-tricetilete-inovace-ve-Vietnamu-71736

Odkaz: Vystoupení předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa na 18. Mezinárodním setkání komunistických a dělnických stran Hanoj - 2016

https://kscm.cz/aktualne/aktuality/vystoupeni-predsedy-uv-kscm-vojtecha-filipa-na-18-mezinarodnim-setkani

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama