Mgr. Tomáš Chalupa

Praha 6; volby do PS: č. 9
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2011 14:11:00

Pracovníků ze záchranných stanic pro zvířata si velmi vážím

Pracovníků ze záchranných stanic pro zvířata si velmi vážím

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa předal dar záchranné stanici pro handicapovaná zvířata v Jaroměři.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa navštívil v Královéhradeckém kraji jaroměřskou záchrannou stanici pro handicapovaná zvířata. Jejím zástupcům přivezl tlakový čistič, který jim usnadní údržbu stanice.

Záchranná stanice v Jaroměři patří od roku 1998 do Národní sítě záchranných stanic. Jejím hlavním posláním je léčba zraněných, volně žijících zvířat a jejich příprava na opětovný návrat do přírody. Ročně přijme přes 450 poraněných živočichů a víc než polovina z nich se díky péči ošetřovatelů vrací zpátky do volné přírody.

„Bez těch lidí by to nešlo, chod stanice je závislý na práci dobrovolníků. Pracovníků ze záchranných stanic pro zvířata si velmi vážím a oceňuji, že se podílejí na ochraně přírody bez ohledu na svůj osobní prospěch,“ říká ministr Tomáš Chalupa.

Ministr předal předsedovi stanice, Davidu Čípovi, tlakový čistič na úklid voliér a výběhů zvířat. Zástupci záchranné stanice navíc obdrželi 10 tisíc korun, které jim věnovala poslankyně Zdeňka Horníková.

Stanice slouží i k ekologické výchově, navštěvují ji děti z okolních škol, ale i ze vzdálenějších míst v České republice. Právě kvůli tomu, aby se žáci a studenti mohli lépe seznámit s živočišnými druhy, které žijí na našem území, vybudovali dobrovolníci v areálu stanice například umělou hnízdní stěně pro břehule, jezírka pro obojživelníky, zimoviště pro plazy a obojživelníky nebo informační panely o programech na ochranu přírody. Návštěvníci stanice se také dozví, jaké jsou nejčastější příčiny zranění a ohrožení volně žijících živočichů.

Do programu Národní sítě záchranných stanic, který koordinuje Český svaz ochránců přírody, patří 26 center. Svou působností pokrývají území celé České republiky a ročně jimi projde víc jak deset tisíc handicapovaných živočichů.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama