doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2016 11:45:00

Pro rok 2017 máme připravenou řadu projektů

Pro rok 2017 máme připravenou řadu projektů

Stejně jako v předchozích dvou letech, i 1. ledna 2017 oslaví Olomoučané příchod nového roku Novoročním ohňostrojem. Letos však bude světelná podívaná netradiční hned v několika ohledech.

 Ohňostrůjci světlice odpálí přímo z plochy Horního náměstí a zároveň se ohňostroj tematicky ponese v duchu sportu a pohybu. Symbolicky tak zahájí rok 2017, rok, kdy se Olomouc bude pyšnit prestižním titulem Evropské město sportu.

První světlice vyletí k obloze v neděli 1, ledna v 18 hodin, a to přímo z Horního náměstí od Krajinské lékárny. „Rok 2017 má pro Olomouc symbolizovat podporu sportu, a to nejen toho vrcholového, ale také sportování ve volném čase. Počtem sportovišť i počtem amatérských sportovců už městem sportu prakticky jsme, ale stále je co zlepšovat. Proto máme připravenou celou řadu projektů, které budou propagovat sportování a pohyb zejména dětí a mládeže a chceme je přesvědčit, že je to dobrá forma trávení volného času. Ohňostroj se sportovní tematikou tak tento rok zasvěcený pohybu symbolicky zahájí,“ zve nejen k novoročnímu ohňostroji, ale také aktivnímu trávení volného času primátor města Olomouce Antonín Staněk.

Ten také přijde na Nový rok Olomoučany přítomné na Horním náměstí osobně pozdravit. Po jeho zdravici a blahopřání do nového roku, které zazní v 17:50, už v 18 hodin rozzáří oblohu nad historickým centrem města první záblesky ohňostroje. Z něj se budou moci Olomoučané radovat celých 13 minut.

Místo odpalu ohňostroje, tedy okolí Krajinské lékárny, bude z důvodu bezpečnosti ohrazeno zábranami. Z Opletalovy ulice a kolem restaurace Caesar a orloje projdete na náměstí jen do 17:45, poté se průchody uzavřou, Vchod na náměstí z Ostružnické ulice bude po celou dobu přípravy ohňostroje uzavřen úplně. Proto prosím po 17:45 využijte k příchodu na Horní náměstí ulice Riegrovu, Pavelčákovu, Ztracenou nebo průchod z Dolního náměstí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama