ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2017 10:59:15

Zákon o sociálním bydlení dostává nový rozměr

Zákon o sociálním bydlení dostává nový rozměr

Zákon o sociálním bydlení dostává nový rozměr. V již několikáté pracovní verzi se v prosinci objevil návrh paní ministryně Marksové na zřízení speciálního úřadu, který se problematikou bude zabývat.

Tímto úřadem má být tzv. Centrum sociálního bydlení s vlastními krajskými pobočkami. Ne, úřady práce na to podle ministerstva nestačí. Je již několik let zřejmé, že si současná vláda v byrokracii libuje a na všechno chce mít úřad se stovkami úředníků. Nesmyslné nápady a nové úředníky ale musí někdo zaplatit a nebude to nikdo jiný než daňoví poplatníci.

Sociální bydlení se novým úřadem nevyřeší. Především je třeba změnit sociální systém tak, aby nedocházelo ke zneužívání sociálních dávek a dosáhli na něj ti nejpotřebnější. Stejně je tomu v případě sociálního bydlení. Musí být jasně rozděleno, pro koho a na jak dlouho je přiděleno sociální bydlení v jednotlivých typech bydlení a je důležité rozdělit jednotlivé typy tak, aby u těch nejtíživějších situací byla povinnost spolupracovat se sociálními pracovníky, kteří pomohou například s oddlužením, hledáním práce, dohledem nad posíláním dětí do školy apod.

Doufám, že návrh paní ministryně nebude brán vážně, už snad proto, že rozpočet pro příští rok s ničím takovým nepočítá.

Lenka Kohoutová
expertka ODS pro sociální věci

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama