Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2017 11:54:05

Evropská unie dnes potřebuje politiky takového formátu, jakým byl Mario Soares

Evropská unie dnes potřebuje politiky takového formátu, jakým byl Mario Soares

Vyjádření předsedy vlády Bohuslava Sobotky k úmrtí bývalého portugalského premiéra a prezidenta Mária Soarese

Zarmoutila mne zpráva o úmrtí bývalého portugalského prezidenta a předsedy vlády Maria Soarese. Byl silnou politickou osobností, která v 70. letech stála u návratu Portugalska na cestu demokracie a k právnímu státu. Soares ve funkci předsedy vlády dovedl svou zemi ke členství v Evropské unii a byl rovněž prvním západním prezidentem, který po sametové revoluci, jejíž průběh obdivoval, ještě v prosinci 1989 navštívil tehdejší ČSFR. Evropská unie dnes potřebuje politiky takového formátu, jakým byl Mario Soares, aby překonala období současných problémů, vyšla z něj posílená a sloužila všem svým občanům.

Sdílím smutek nad úmrtím této velké osobnosti Portugalské republiky. Svou soustrast jsem vyjádřil portugalskému předsedovi vlády Antoniu Costovi.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama