Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2017 7:33:28

Neschopnost Evropské unie s ochranou hranic před imigračními nájezdníky!

Neschopnost Evropské unie s ochranou hranic před imigračními nájezdníky!

Evropská unie si stále ještě neví rady, jak ochránit zejména své mořské hranice před imigračními nájezdníky a přitom existuje zcela funkční model, který náramně funguje. Stačí jen, aby k tomu byla politická vůle.

Přísná imigrační politika Austrálie a její náramně fungující imigrační model, jehož spoluautorem je Jim Molan (před čtyřmi lety byl jmenován tehdejším premiérem země Tony Abbottem zvláštním vyslancem projektu „Operace suverénní hranice“) ochranu hranic vyřešil. Pokud by Evropská unie přijala australský model, podstatně by podle mínění Molana snížila pravděpodobnost teroristického útoku.

„Evropané by měli vracet lodě plné imigrantů zpátky do jejich zemí a vyřizovat žádosti o azyl mimo kontinent. Stejně by měli být mimo evropský kontinent přesídlováni i samotní imigranti. Místo rozhodné akce se Evropa jen vymlouvá, proč toto či něco jiného nelze udělat,“ říká mimo jiné v rozhovoru pro web Politico Jim Molan a dodává: „V případě teroristických útoků v Nice, Paříži i Bruselu přece existovalo jasné propojení mezi terorismem a imigrací. Proto by měly být hraniční kontroly jedním z klíčových aspektů v boji proti terorismu. K čemu vlastně je Evropská unie, když nedokáže zajistit své hranice?“

Když si přečteme slova pana Molana tak je velice důležité položit si otázku. Proč podobný model, který je funkční, již dávno nezavedla i Evropská unie? Na tuto otázku jsou pouze dvě odpovědi. Buď je většina politiků a královsky placených a nikým nevolených byrokratických úředníků EU totálně neschopných imigrační šílenství řešit, nebo se jedná o řízenou invazi, v jejímž zájmu tito politici a úředníci pracují. Možná je také kombinace obojího.

Ať už se jedná o první, druhou nebo kombinační možnost vyplývá mi z toho jediné. Byrokratický, prodejný a těžkopádný moloch s názvem Evropská unie, který nechrání unijní hranice a tím bezpečnost svých občanů není za těchto okolností vůbec potřebný. Zeptejme se proto přímo občanů zda chtějí být i nadále součástí něčeho co nefunguje a nikdy fungovat nebude. Vyhlasme referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama